Kocsonya svábosan...:-)

2014-01-11

sponsored links

Végre itt a kocsonya szezon!!Úgyhogy itt volt az ideje egy jókora adag konyocsa elkészítésének. A gyerekek nem eszik nálunk, úgyhogy jó erõsen, jõ fokhagymásan.....hmmm isteni...:-)

Több féleképpen láttam már elkészíteni, a legtöbb helyen nem tesznek bele õrölt paprikát, van, ahol tojással, máshol répával készítik. Kóstoltam ilyet is, finom is volt, de az igazi számomra mégiscsak az, ahogy mi készítjük:

Hozzávalók:

Sertés csülök, bõrke köröm vegyesen 1,5 kg
5 fej fokhagyma
2 ek õrölt piros paprika
3-4 db cseresznye paprika( elhagyható)
Só ízlés szerint

Elkészítése:

A húsokat elõzõ este alaposan megmossuk, megpucoljuk, besózzuk. Másnap egy nagy fazékban felengedjük vízzel. Ennek a mennyisége fontos, hiszen ha túl sok, fennáll a veszélye, hogy nem dermed meg, ha kevés, akkor pedig kevés lesz a "remegõse". Szóval annyi vízzel öntjük fel, hogy kb három ujjnyira ellepje a húst.

Amikor forr, lehaboljuk, majd beleszórjuk az õrölt paprikát. Beledobjuk a cseresznye paprikákat, a fokhagymákat, 5-6 gerezdet kint hagyunk, ezt majd a tányérok aljába nyersen zúzzuk bele.

Legalább 4 órán keresztül fõzzük, addig, hogy a csontról leváljon a hús és a bõrke.

Amikor elkészült, elõször a húsokat porciózzuk ki tányérokba, kicsontozzuk. A tányérok aljába nyers fokhagymát zúzunk, illetve aki szereti, a megfõtt cseresznye paprikát kinyomjuk. Leszûrjük rá a levet.

Miután megdermedt a leve, hogyasztható.



Folytats a blogon ... kedvenceteleim.blogspot.com/2014/01/k...

sponsored links

Keres?s