Kisfiúknak foci torta

2014-02-28

sponsored links


A kisfiúknak mindig foci torta kell. Nagyon szívesen készítek bármilyen tortát, mert imádom, de hát hogy is mondjam... valahogy nem foci témában kap el a legnagyobb inspiráció.
 
Eddig 3 focipálya tortához volt szerencsém. Az elsõt egyébként nem is egy kisfiúnak, hanem egy Barcelona rajongó kislánynak készítettem, a kivétel ugyebár erõsít. Általában adott a kedvenc csapat, így az õ címerükkel, mezükkel, no és persze egy focilabdával igyekszem feldobni a mezei pályát.
 
Gyerekekrõl lévén szó, jellemzõen a csoki torta a nyerõ, úgyhogy új recept most nincs, de legközelebb majd az eddig elmaradt Valentin napi brownie receptjével kiegyenlítek. :)

No tehát, ilyen focipályáim voltak eddig:

 
 
 
 
Ám végre e témában is jött valami új! Egyik kedves barátnõm ötlete nyomán legutóbb egy stadion tortát kellett kitalálnom. Elõször egy kicsit frászt kaptam, majd alaposan körbe néztem a neten hasonló tortákat keresve és se perc alatt összeállt a kép, meg leginkább megnyugodtam, hogy nem is olyan vészes megcsinálni. Persze piskótából azért dupla adagot sütöttem hozzá, hogy legyen mibõl kivágni a stadion közepét.
A cukordíszeket elõre megcsináltam, 4 óriás reflektor panel a 4 sarokba, címer, labda, kis zászlók és a névtábla. Amúgy eleinte a drukker közönségtõl ijedtem meg, hogy mennyi emberkét kell nekem ábrázolni, hisz mégsem lehet üres a stadion! ;) És akkor bevillant, hogy a színes cukorkonfettim kiválóan alkalmas erre a célra. Mondjuk az egyesével való felragasztásukat kb. az ötödiknél meguntam, úgyhogy aztán szolid vizezéssel és tenyérbõl szórással-nyomkodással oldottam meg a dolgot.

Összességében, köszönhetõen az új formának, még én is, aki semmilyen szinten nem kedvelem a focit, igazán élveztem ennek a tortának az összeállítását és díszítését. Szóval lehet, hogy még páran rászedhetnek valami hasonlóra... ;)

Íme a foci stadion torta:

 
 
 
Ja, és hát ne felejtkezzünk meg arról, hogy éppen meccs zajlik... a Honvéd mindjárt belövi...!!! :)

 
 
 

Folytats a blogon ... bombolone.blogspot.com/2014/02/kisfiu...

sponsored links

Keres?s