Kirándulás

2014-06-10

sponsored links



Tegnap hátrahagytam a háztartás minden nyûgét-baját, fõzést, mosogatást, takarítást, mosást, egész napi trappolást, és Pünkösd hétfõjén Apával kettesben Szilvásváradra kirándultunk szülinapi pót-ajándékként. És tényleg ajándék volt ez  a nap. Az, hogy Apa csak rám figyelt, nem volt munka, telefonálás, meccs, tenisz, fõzés, semmi, ami zavaró lett volna.
A nagy meleg ellenére csodás volt a Szalajka-völgyben sétálni, a  fák alatti árnyékban. Nem volt meleg, inkább kellemes hûvös. Ebben persze biztosan közrejátszott a rengeteg víz is, ami körülvett bennünket. Mert a kis patak hol az egyik, hol a másik oldalon tûnt fel, szinte érezni lehetett a levegõben a víz hûvösségét. A hosszú autóút után jólesett a séta. Aztán a séta közben megpihenve megkóstoltuk a friss pisztrángból készült sült pisztrángot, amit salátaágyon kínáltak a Sáfrány pisztrángtenyészet  halsütõ standján. Életünkben elõször ettünk pisztrángot, nekem ízlett, Apa nem volt elájulva tõle, mert inkább a bundában sült halat szereti. Aztán megint hosszú séta következett, majd autózás haza. Reggel indultunk, este érkeztünk. 
Furcsa volt a gyerekek nélkül. Tudom felnõttek, a két nagyobb már kirepült, nem élnek velünk. De most a még velünk élõ "Legkisebbik" sem jött, mondván, hogy menjünk csak mi ketten, ne aggódjunk miatta, már felnõtt. Eddig úgy volt, hogy inkább a barátnõk is jöttek velünk, ha mentünk valahova. Úgy tûnik új távlatok nyílnak elõttünk Apával, újra csak kettesben leszünk, mint a kezdet kezdetén - esetleg az Unokákkal :).



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/06/kirandula...

sponsored links

Keres?s