Kinder bueno szelet

2014-06-10

sponsored links



Pár hete nézelõdtem az interneten és egyszer csak szembejött velem ez a fantasztikus sütemény recept, amit ITT.  találtam. Mondanom se kell nagyon felkeltette az érdeklõdésemet, és el is készítettem kis családomnak, hatalmas sikert aratva vele, utána még a nagyobb család körében is :) 
Én egy kisebb méretû tepsiben készítettem el ez a finomságot. 

Hozzávalók, amiket használtam:

kb. 30 dkg háztartási keksz
100 ml tej
1 kisebb üveg Nutella

Az legalsó tésztához:
3 ek cukor
3 tojásfehérje
1 tk étolaj
2 ek liszt
1 kk sütõpor

10 dkg tört mogyoró

A krémhez:
250 ml tej
a 3 tojássárgája
1/2 csomag vaníliás puding
1 ek liszt
7 dkg vaj
3 ek cukor
5 dkg étcsokoládé

A tetejére:
200 ml tejszín
4 dkg cukor
1 csomag habfixáló
csokoládéreszelék és mogyorószemek

Elsõ lépésként a krémmel kezdtem. A tejet, a pudingport, a tojássárgákat és a lisztet alaposan elkevertem, majd folyamatosan kevergetve felfõztem, amíg szépen besûrûsödött. Utána a vajat elkevertem a cukorral, majd miután kihûlt a krém összedolgoztam az egészet.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem a cukorral, beleöntöttem az olajat, végezetül hozzáadtam a lisztet, amiben elõtte elkevertem a sütõport. Belekanalaztam a sütõpapírral kibélelt kisméretû tepsibe és rászórtam a tört mogyorót, majd 180 fokos sütõben 12-14 perc alatt megsütöttem a tésztát. 
A kihûlt alapot tálra helyeztem és megkentem a Nutellával. Ezután a tejben áztatott háztartási kekszekkel szépen kiraktam a formát. Erre jött a krém fele, majd egy újabb sor áztatott keksz. 
Az 5 dkg csokoládét megolvasztottam és a maradék krémbe kevertem, amivel megkentem a a második kekszréteget. 
A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem és a legtetejére kanalaztam. Az egészet végezetül reszelt csokoládéval szórtam meg és egy pár mogyorószemmel díszítettem még. Egy éjszakára hûtõbe kell tenni, hogy jól összeérjenek benne az ízek és a háztartási keksz megpuhuljon.




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/YdBf...

sponsored links

Keres?s