Kincset kaptam!

2014-04-08

sponsored links

Tegnap csörög a telefon:
- "Szia! Van egy kis meglepetésem, leszaladtok Zsófival?"
- "Persze :)"

Ez volt a meglepetés!
Két egész tábla, lollo rosso salátát kaptunk!
Jellegzetessége, hogy "tépõ" saláta, így egész nyáron kitart, ha ügyesen kezeljük. 
Szépen ollóval mindig csak annyit vágok le belõle, ami éppen kell, és úgy vágom, hogy mindig maradjon kb. 1,5 cm-es töve. Ebbõl a kis tõbõl fog kihajtani az új friss saláta. 
Zsófi azért ült elé, hogy érzékeltessük a mennyiséget :)

Nagyon fincsi sima olívaolaj-mustár-balzsamecet öntettel. Most csak ezzel eszem, mert ugye már hetek óta kinõtt a ruccola és a múlt évbõl a földben maradt saláta, és már azóta részünk van a friss új, tökéletesen szabadföldi salátában. Annyit variálok, hogy a mustár van, hogy mézes, van, hogy narancsos (manapság lehetett kapni a Lidl-ben) illetve elõfordul, hogy ízesített balzsamecet krémet teszek bele a vinaigrette-be.

Reggel egy tál frissen tépett saláta egy fõtt tojással, vagy egy pirítóssal ... és egész délig nem is gondolok az ennivalóra. 
Lehet a tavasz teszi, vagy a friss zöldségben rejlõ, ébredõ energia, de érezhetõen feltölt könnyedségével, a hosszú tél nehézkes, gyomrot próbáló ételei után!
Nem biztos, hogy mindenki számíthat ilyen meglepetésekre, de ez a saláta típus az, ami ténylegesen elvan egész szezonban ablakban, vagy erkélyen egy balkonládában és biztosítja a napi friss salátát piacra járás nélkül! Mert bár én piac párti vagyok, de ugye ahhoz fel kell öltözni, el kell sétálni, de így akár pizsiben is szedhetõ a reggelihez pár levél a szendvicsbe. 

Szép estét!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Aglio-e-olio/...

sponsored links

Keres?s