Kijózanító, újévi burgonyaleves házi kolbásszal

2014-01-01

sponsored links

Elõttünk az új év, az új remények. Másnapos szervezetünk kijózanításra vár. E leves alkalmas arra, hogy felrázza testünket a kábulatból, és energiát adjon nekünk az év elsõ napján.

1

Hozzávalók:

5 szem közepes burgonya

20 dkg házi (aki szereti csípõs) kolbász

1 kisebb fej vöröshagyma

2 ek tejföl

só, bors, víz, kevés olaj

2 liter húslé, vagy ételízesítõvel ízesített víz



A hagymát pucoljuk meg és vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A kolbász bõrét távolítsuk el és karikázzuk fel. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockára.

Kevés olajon pirítsuk aranysárgára a hagyma szeleteket, adjuk hozzá a kolbászt és süssük ropogósra. A kolbász pirospaprika tartalma szépen kioldódik és csodálatos színt fog adni a levesünknek.

Szórjuk rá a kockára vágott burgonyát és pirítsuk még 5-6 percig. Öntsük fel húslevessel, vagy ételízesítõvel fûszerezett vízzel.

Fõzzük amíg a burgonya megpuhul.Sózzuk, borsozzuk és a tejfölt keverjük el benne. Máris tálalható friss és ropogós bagettel.

2




Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/01/01/kij...

sponsored links

Keres?s