Kijevi

2014-04-29

sponsored links

Mindig is nagy kedvencem volt a Kijevi csirkemell. Ez a klasszikus fogás szintén vizsgatételem volt (már nincs sok, amit még ne mutattam volna be :) ), nemrég ismét találkoztam vele.

Beneveztem az éppen futó Blogkóstolóba, itt már leírtam, hogy ez mirõl szól. Most az Aranytepsi címû blogot kaptam, hát mit mondjak, volt mibõl választani :) Legnagyobb örömömre sós étel is van nála bõven, édességet Húsvét óta nem nagyon van kedvem bevállalni?

Szóval Andinál találtam egy étvágygerjesztõ Kijevi csirkegolyó receptet, ezt sütöttem meg. Nem mondom, hogy nem macerás és munkaigényes, viszont nem bonyolult és a végeredmény mindenért kárpótol. Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy csirkemell helyett combot használtam, valamint a bundába kevertem némi szezámmagot. A golyókat elõre el lehet készíteni (akár elõzõ nap), fogyasztás elõtt pedig ?csak? be kell bundázni és kisütni. Próbáljátok ki!

Kijevi csirkegolyó

DSC_0216s

Hozzávalók 4 fõre:

60 dkg csirkecomb filé

1 mk só

Frissen õrölt bors



15 dkg reszelt, zsíros sajt

1 nagy ek vaj

1 nagy gerezd fokhagyma

Fél csokor petrezselyem (vagy medvehagyma, vagy más zöldfûszer)

1 kis tojás sárgája (vagy egy fél)

1 csipet só



A bundázáshoz:

3 tojás

15 dkg liszt (nekem szénhidrátcsökkentett)

4 ek szezámmag

Bõ olaj a sütéshez



A reszelt sajtot összenyomkodjuk-keverjük a vajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojássárgával, a zúzott fokhagymával és a sóval. Nedves kézzel mogyorónyi golyócskákat formázunk belõle, további felhasználásig a hûtõbe tesszük.

A csirkecombot ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Ebbõl diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk.

Megnedvesítjük a kezünket, egy csirkelabdát ellapítunk benne, beleteszünk egy sajtgolyót, majd a húst köré nyomkodjuk.

A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, a tojásokat felverjük egy csipet sóval. Elõször a lisztben, aztán a tojásban, majd ismét a lisztben forgatjuk meg a golyókat, végül a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlõre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

DSC_0228s


Hasonló bejegyzések:




O
Gazdagon


DSC_1020s
Bonduelle Gold



Majonézes saláták I.


O
Könnyû nyári ebéd




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s