Kevert meggyes pite tejföllel

2014-07-23

sponsored links

Gyerekkoromban édesanyám többször is készítette ezt a kevert süteményt, mindig meggyel és aznap mindig el is fogyott. Nagyon szeretem, sütés közben szép magasra feljön, tésztája könnyû, citromhéjjal ízesítve és a meggytõl enyhén savanykás. Mindemelett ez az egyik leggyorsabb sütemény amit ismerek, a hozzávalók kimérése után mindent a robotgép végez helyettünk, addig lecsepegtethetjük a meggyet és elõkészíthetjük a tortaformát és a sütõt. 
 

  
Kevert meggyes pite

Hozzávalók:
3 tojás
30 dkg finomliszt
20 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
1 dl tejföl
1/2 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 üveg meggybefõtt (+1 evõkanál liszt)

Elkészítés: A meggyet szûrõbe téve lecsepegtetem, ha friss meggy, akkor ki is magozom. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat, a tejfölt, a sót. A tojásos keverékhez apránként hozzákeverem a sütõporral elkevert lisztet, végül a reszelt citromhéjat. Egy gyümölcstortaformát vajjal kikenek és liszttel meghintek, majd beleöntöm a tésztát. A meggyet kevés liszttel megszórom, majd a sütemény tetejét kirakom vele. Elõmelegített sütõben, 175 fokon kb. 40 percig sütöttem. Tûpróba!


Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2014/07/keve...

sponsored links

Keres?s