Ketcsup házilag

2014-08-18

sponsored links

Egész különös a viszonyom a ketchuppal. Régebb meg nem ettem volna semmi pénzért, a melegszendvicsemet, a hamburgert vagy a hot dogot mindig csak mustárral kértem. Egy idõ után rájöttem, hogy amit a kereskedelemben lehet kapni, az nem más, mint  a legkárosabb termékek egyike, ugyanis tele van cukorral, minimális  a paradicsomtartalma stb.

Így elkészítettem a saját ketchupomat, és legalább tudom mit eszek.


Hozzávalók:
  • 5 liter paradicsomlé,
  • 2 nagy fej hagyma ledarálva,
  • 1 kicsi zeller ledarálva,
  • 2 ek. dinsztelt paprika ledarálva,
  • 8 cikk fokhagyma megtörve,
  • 2 nagy babérlevél,
  • 10 db. bors,
  • 5 db. szegfûszeg,
  • 3 db. szegfûbors,
  • 2 késhegynyi õrölt szerecsendió,
  • 4 ek. cukor,
  • 1/4 kk. szalicil. 
A paradicsomlét feltettem fõni és hozzáadtam a többi hozzávalók, kivéve a szalicilt és a cukrot. Addig fõztem amíg a megfelelõ sûrûséget el nem érte.  Ekkor hozzáadtam annyi cukrot, amennyit gondoltam, ez nekem 4 evõkanál lett. Még fõztem 5 percig, aztán levettem a tûzrõl. Hozzáadtam a szalicilt, jól összekavartam, majd kis üvegekbe töltöttem és száraz dunsztban hagytam kihûlni.

Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s