Kertészné nyári levese

2014-07-09

sponsored links

Mert benne van minden finomság ami egy kis veteményes kertben megteremhet, vagy amit a piacról beszerezhetünk. A receptet édesanyámtól tanultam, köszönet itt is Neki :)


Hozzávalók(5 ? 6 személyre): 50 dkg sárgarépa, 5 ? 6 kisebb petrezselyemgyökér, 4 közepes krumpli, 2 paradicsom, 15 dkg zöldpaszuly, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cukkini, 1 hagyma, kis csokor petrezselyem ? és zellerzöld, só. A rántáshoz: 2 ? 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl tej.
Elkészítése:
  1. Elõkészítjük a leves hozzávalóit: a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a krumplit, a paradicsomot, a zöldpaszulyt, a zöldborsót, a cukkinit, a hagymát, a zöld fûszereket.
  2. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megmossuk, meghámozzuk, karikára vágjuk, a zöldpaszulyt szintén megmossuk, feltördeljük, a hagymát egészben hagyjuk, kb. 3 liter forró vízben fõni tesszük, megsózzuk.
  3. A paradicsomot meghámozzuk, kockára vágjuk, a zöldborsót megmossuk.
  4. Amikor a sárgarépa, a petrezselyem és a zöldpaszuly is már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldborsót is.
  5. A krumplit és a cukkinit is meghámozzuk, kockára vágjuk.
  6. Amikor a levesben lévõ összes zöldség megfõtt hozzáadjuk a krumplit és a cukkinit is, és még 5 ? 6 percig fõzzük.
  7. Elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, rózsaszínre pirítjuk, majd feltöltjük 1 dl vízzel és 1 dl tejjel.
  8. A rántást a leveshez adjuk, folyamatosan kavargatva összeforraljuk, a tetejére szórjuk a finomra aprított zöld fûszereket.
Megjegyzés: Ha a levesünket kissé szintelennek találnánk 1 evõkanál forró olajban kavarjunk el 1 teáskanál pirospaprikát és öntsük a leveshez.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s