Kenyér helyett - szénhidrátmentes puffancs

2014-08-07

sponsored links


Egy totál ch mentes valami, ami a kenyér illúzióját adja.. egy totális fehérje puffancs.. :))
Ahol találtam, ott Atkins zsemleként szerepelt, de szerintem zsemlének nevezni erõs túlzás, legalábbis az enyémeket biztosan, mert túl laposak lettek..

A Malvin diétázik! blog írója ajánlotta a figyelmembe, én pedig nagyon megörültem neki. Egy csomó mindent megeszek kenyér vagy péksüti nélkül, de néha azért néha hiányzik. Mint például ma is, mert csináltam egy isteni házi májpástétomot csibemájból.. ami elsõ körben resztelt máj volt, csak a maradék alakult át pástétommá. Most rák módon fogom beírni a recepteket, mert a legtöbben a szénhidrátmentes kenyérpótlóra kíváncsiak /milyen meglepõ.. :)) /, hát legyen az az elsõ. 





Hozzávalók:

25 dkg túró
6 egész tojás
1 mokkáskanál só

Ennyi? Igen, mindössze ennyi.. :) A túrót a tojások sárgáival és a sóval elkeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd beleforgatjuk a túróba.
Sütõpapírral bélelt tepsire egy kanállal halmokat rakunk. Kb. 180 °C-ra elõmelegített sütõbe toljuk, és nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihûlni. 





Malvin blogján látható, hogy õ szépen félbe tudta vágni a korongokat, nekem ehhez túl laposak lettek. Vagy túl keményre vertem a habot, vagy összetörtem, mikor belekevertem a túrót, nem tudom.. De igazából teljesen mindegy, mert az egyiket megkentem a pástétommal, a másikat ráraktam, és kész passz, kész a tökéletes fehérje szendvics. :)
Ebbõl az adagból nekem 20 darab lett, kb. 8-10 cm átmérõvel.





Folytats a blogon ... szemiramisz.blogspot.com/2014/08/keny...

sponsored links

Keres?s