Kelt sajtos kifli

2014-04-04

sponsored links

_DSC1644.JPG

A házilag készített kelt tésztának nincs párja! Ezt a legtöbben már tapasztalhattuk gyakorló háziasszonyként, igaz?

A csoda, amikor megkel az élesztõ, amikor kétszeresére dagad a tészta és amikor isteni illatok keringenek sütés közben!!!

Kevés embert ismerek, aki ellent tud állni a meleg, illatos péksütinek. Ha mégis,az már erõsen súrolja az aszkéta szintet!

A minap kiflik formájában örvendeztettem meg a családom ezzel a finomsággal.

Hozzávalók:

70 dkg liszt

4 dkg élesztõ

6 dl tej

pici só

1 evõkanál cukor

10 dkg vaj

sajt a szóráshoz

1 tojás a kenéshez

1/2 dl tejföl

Az élesztõt cukorral 1 dl tejben és 2 evõkanál lisztben felfuttatjuk.

A lisztbe csorgatjuk, majd összegyúrjuk a többi tejjel és hozzávalóval. Minden szobahõmérsékletû legyen, akkor lesz sikeres a munkánk!

Duplájára kelesztjük meleg helyen letakarva.

Kétfelé vesszük a tésztát és kör alakban kinyújtjuk. 16 vagy 24 körcikket vágunk belõle. Mindegyik cikk szélesebb végére egy kis darabka vajat helyezünk.

_DSC1635.JPG

Feltekerjük úgy, hogy a vajas résztõl haladunk a vékony felé. Helyes kis kifli formákat kapunk.

 Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Tetejét kenjük felvert tojással, majd ízlés szerint sajttal és csipet sóval.

_DSC1641.JPG

Én alacsony lángon sütöm az elején, hogy szépen tudjon még emelkedni .

Egyszerû,finom, laktató.

Kell ennél több?

 _DSC1640.JPG

_DSC1645.JPG

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/04/04/kelt_s...

sponsored links

Keres?s