Kellemes házhozrendelés kívánunk!

2014-03-02

sponsored links

  • A quinoa egyszerûsége feldobta a fûszeres görög zöldségragut
  • A kalkuttai mungóbab levesben répacsíkok voltak
  • A dobozban ez a látvány fogadott
  • Ilyen csomagolásban kapom Vegalife-tól a kóstolót
Olvasható a címben jelzett mondat a Vegalife ebéd-házhoz rendelõ szórólapon. Folytatom a Vegalife konyháján készülõ ételek ízlelését, véleményezését. A következõ két étel szintén egy leves és egy fõétel.

A leves név szerint kalkuttai mungóbab leves. Már rögtön az elején el kell mondjam, amennyire a céklaleves finom volt, és amennyire szeretem a mungóbabot csíráztatva, ez a leves nem az én világom. Ezzel a választással egy kicsit mellé fogtam. Egész köménymag ízét éreztem a levesben. Nem szeretem a kömény ízét így (fasírtban vagy más ételben, amit fõzök kihozza az étel ízét, nem dominál úgy, mint ebben a levesben). Ezzel meghatározta azt hogy sajnos nem ízlett a leves. Valószínû más indiai fûszer is volt a levesben - elképzelhetõ, hogy curry. Mindenesetre férjem fogyasztotta el, miután nem bírtam sokat enni belõle. Szerinte 4 pontos volt, szóval sokkal jobban ízlett neki. Tehát ez is mutatja, hogy nem vagyunk egyformák. Õ jobban íviseli a fûszeres ételeket, mint én. Nekem már gyermekkoromban édesanyám is próbálta kerülni a sok fûszert, mivel tudta, hogy gyomorirritáló hatása van, sõt akár az alvás minõségét, álmainkat is befolyásolhatja a túl fûszeres étel. Refluxot, magas vérnyomást is okozhat (Egyedül a halászlé volt nálunk régen fûszeresebb, abból se sokat ettem.) Szóval 3 pontot adhatok a levesre - szubjektív megítélés. Nem õk tehettek róla, hogy nem szeretem ízvilág "jött velem szemben".

Ugyanezen a napon kaptam egy másik ételt: Görögös zöldségragu quinoaval, meg kell hagyni, jól sikerült étel volt. Még nem ettem, nem vettem quinoa-t. Az apró kis gyöngy-szerû gabona répával volt ízesítve. Remekül összeillettek. Ami a zöldségragut illeti: Ízletes, finom görög ragu valószínû a padlizsán és az olívabogyó által neveztetett görögösnek. Nekem kicsit savanykás íze volt, de mégis finom ételnek éreztem. Összességében teljesen ehetõ változatos ételkínálatot jelent. A ragut kicsit másképp fûszereztem volna, de akkor már nem görögös hanem olaszos zöldségragu lett volna. :) 4,5 pontot ért a szememben, jobban mondva a számban. :)

Köszönöm Vegalife.hu!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/03/02/kellemes_...

sponsored links

Keres?s