Kelkáposzta leves kacsahússal

2014-01-12

sponsored links

Ezt a levest még decemberben készítettem, mert nagymamámtól kaptam két kis fej saját termesztésû kelkáposztát, anyutól pedig a kacsahúst. Nem bonyolítottam túl, a szárnyashússal készült lucskos káposzta (leves) mintájára fõztem. Nagyon finom lett, a kacsahús nagyon különleges zamatot kölcsönzött neki.


Hozzávalók:1 kacsa csontos részei és a zúzája, 2 kisebb fej kelkáposzta, 1 hagyma, csombor, kapor, 1 tojás, 2 evõkanál liszt, 1 - 2 dl tej, só, bors, 2 - 3 evõkanál ecet (ízlés szerint).
Elkészítése: A kacsahúst fõni tesszük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott káposztát, az apróra vágott hagymát, sózzuk. A csombort és kaprot cérnával összekötözzük, szintén a leveshez adjuk. Amire a káposzta megpuhul elõkészítjük az eresztéket: egy tojássárgáját a két evõkanál liszttel csomómentesre kavarjuk, felöntjük a két dl tejjel és kevés vízzel. Amikor a káposzta megpuhult, levesszük a tûzrõl, és óvatosan hozzáöntjük az eresztéket, sózzuk, borsozzuk, ecettel savanyítjuk. Többet nem tesszük vissza a lángra, mert az ereszték hamar összefut benne.Tejfölt és csípõspaprikát is tálalunk mellé.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/01...

sponsored links

Keres?s