Keleties fogasfil? csicseribors?val

2023-09-14

sponsored links

Mert, ma megint halnapot tervezt?nk ?s valami k?l?nlegesre v?gytunk, Ottolenghi egyik halas finoms?g?b?l mer?tettem ihletet. Nagy siker ?s meglepet?s volt.  Kicsit hasonl?tott egy kor?bbi babos egyt?lamra. A f?szerez?se ismert ?sszetev?kb?l ?llt, m?gis, a k?sz fog?s olyan k?l?nleges ?zhat?st ny?jtott, aminek mindenki nagyon ?r?lt...
Mondhatom, igaz?n j?t ett?nk ma is! ?rdemes kipr?b?lni...

Hozz?val?k 3-4 szem?lyre:
30 dkg fogasfil? kb. 3 cm-es darabokra v?gva
3 ek ol?vaolaj
1/2 tk ?r?lt r?mai k?m?ny
3 gerezd fokhagyma (2 ?sszenyomva, 1 v?kony szeletekre v?gva)
1 p?r?hagyma (apr?ra szeletelve)
1 csipet kardamom
1 ek harissa paszta (klikk a sz?ra ?s m?ris el?rhet?, ahol m?r k?sz?tettem magam, de k?szen is kaphat?)
2 ek s?r?tett paradicsom
1/2 bio citrom finomra reszelt h?ja
kis doboz csicseribors? (kb. lecsepegtetve 240 g)
2 dl z?lds?g alapl?
s?, bors
A haldarabokat 1 ek ol?vaolajjal, a r?mai k?m?nnyel, az ?sszenyomkodott fokhagym?val ?s csipet s?val ?sszekeverem ?s 15 percig nyugton hagyom (p?colom).
A marad?k 2 ek olajat egy serpeny?ben k?zepes h?m?rs?kletre felmeleg?tem ?s a p?r?t folyamatosan kevergetve 4-5 percig p?rolom. Belesz?rom a v?konyra szeletelt fokhagym?t ?s egy percig pir?tom. V?g?l megsz?rom a kardamommal, belekeverem a hariss?t, s?r?tett paradicsomot, reszelt citromh?jat, csicseribors?t ?s s?t. Tov?bbi 1 percig kevergetve f?z?m. Hozz??nt?m a z?lds?g alapl?t ?s 3-4 percig hagyom a t?z?n, m?g kiss? ?sszes?r?s?dik.
Belehelyezem a haldarabokat, 3-4 percig alacsony l?ngon rotyogtatom, m?g a hal is megpuhul.
(T?lal?skor megsz?rhatjuk koriander lev?llel.)


Folytats a blogon ... https://notburga.blogspot.com/2023/09...

sponsored links

Keres?s