Kelbimbó fõzelék (paleo)

2017-03-17

sponsored links



Ez amolyan kettõ az egyben recept. A sült kelbimbó ugyanis akár önmagában is remek köret lehet húsok mellé. Így ha egyszerre többet készítünk belõle egyik nap köreként másnap, kis plusz munkával, akár fõzelékként is fogyaszthatjuk. A fõzelék önmagában is megállja a helyét húsmentes napokon, de pörkölttel, sült hússal a tetején sem rontjuk el. :)

Hozzávalók 2 fõre:

a sült kelbimbóhoz:
50 dkg kelbimbó
fél dl olívaolaj
fél teáskanál római kömény
fél teáskanál korma curry por
fél teáskanál só

a fõzelékhez:
25 dkg édesburgonya (nálam most fehér)
fél vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 evõkanál kókuszolaj
5 dl zöldségalaplé (ha nincs víz + 2 evõkanál házi vegeta (recept itt))
1-2 evõkanál lime vagy citromlé
csili pehely (elhagyható)
korma curry por

A kelbimbót megtisztítjuk Félbe vágjuk. Nagyobb tálban összekeverjük a sült kelbimbóhoz való fûszereket az olívaolajjal. Beleforgatjuk a kelbimbókat Sütõpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt megsütjük. Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a curry port. 1-2 percig pirítjuk. Belerakjuk a megtisztított, kisebb kockára vágott édesburgonyát. Felöntjük annyi zöldségalaplével (vagy víz + házi vegeta), ami éppen ellepi. Sózzuk és puhára fõzzük. Lime vagy citrom levével és csili pehellyel ízesítjük. Hozzáadjuk a sült kelbimbó harmadát. Összeturmixoljuk, ha túl sûrû adhatunk hozzá még zöldségalaplét vagy vizet. Tálaláskor a maradék sült kelbimbóval megszórva kínáljuk (ha belekeverjük nem lesz ilyen mutatós).

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.


Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s