Kekszszalámi

2014-05-17

sponsored links

Megint egy gyerekkori kedvenc készült nálam, szerintem mindenki ismeri. Igaz, hogy ennél egy fokkal jobban szeretem a Pletykát ami ennek a szaláminak egy turbósított változata, de ezt sem unnám meg napokig az biztos. Nemsokára újra elkészítem, mert ezzel szeretném várni a szülinapi köszöntõket. :)

 

 Hozzávalók 3 rúdhoz:
  • 250 g  tördelt háztartási keksz
  • 250 g darált háztartási keksz
  • 260 g cukor
  • 300 ml tej
  • 200 g vaj
  • 60 g holland kakaópor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evõkanál rum
  • porcukor vagy kókuszreszelék a külsejére
Elkészítés:
  1. Forraljuk fel a tejet a cukorral, majd a tûzrõl félrehúzva kevergetve olvasszuk fel benne a vajat.
  2. Ezután belekeverjük a kakaóport és a rumot.
  3. Mehet bele a darált és tördelt keksz, ezeket egy szilikon lapáttal vagy fakanállal jól összekeverjük és félretesszük hogy a kekszek felszívják a folyadékot és összeálljon a massza.
  4. Terítsünk ki folpackot és a massza egyharmadát kanalazzuk rá egy sávban, majd tekerjük fel és a két végét csavarjuk addig míg egy szép tömbös, hengerré nem válik.Tegyük hûtõbe pár órára, hogy megdermedjen és szépen szeletelhetõ legyen.
  5. Tálalás elõtt forgassuk meg porcukorban vagy kókuszreszelékben.
 Jó étvágyat!

Újabb fotóegyveleg tõlem...
Itt az eperszezon...
Férjem anyukájától kaptam születésnapomra. :)
Ilyen szép törökszegfû díszeleg az udvaron, az illata csodálatos...
Cudar idõ volt nálunk a napokban...

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/05/ke...

sponsored links

Keres?s