Kekszes meggyes

2014-06-15

sponsored links

Amióta ennyire meleg van nem kapcsolom be a sütõt...az édesség viszont hiányzik, így azon kezdtem el törni a fejem, mit is tudnék összehozni az itthoni alapanyagokból sütés nélkül...

Õ született, íme:

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
1 ek rum
2 ek sárgabarack lekvár
Tej, amennyit felvesz

A krémhez:

1,5 cs.vaniliás pudingpor
8 ek cukor
1 ek liszt
7 dl tej
2 tojás
Fél kockamargarin
1 cs.zselatin fix
1 pohár magozott meggy
Rumaroma

A tetejére:

Kakaópor

Elkészítése:

A hozzávalókból összegyúrjuk a kekszes tésztát. Apránként öntünk hozzá annyi tejet, amennyitõl jól gyúrható tésztát kapunk. Gyúródeszkán két folpack között közepes tepsi méretûre sodorjuk. Beletesszük a tepsibe.

Elkészítjük a krémet. A pudingport, cukrot, lisztet és a tojás sárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Még forrón belekeverjük a margarint. Hozzáadjuk a meggyet, a zselatin fixet és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját. 

Ráöntjük a kekszre, és hûtõben pihentetjük. Kb fél óra múlva kakaóport szitálunk rá.



Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2014/06/keksze...

sponsored links

Keres?s