Kekszes krémes

2014-05-17

sponsored links

Egy nagyon egyszerûen elkészíthetõ, roppant finom, krémes sütemény. Javaslom kipróbálni. Egy finom ebéd utánra...

Hozzávalók:

Tésztához:

30 dkg finomliszt
1 evõkanál natúr kakaópor
3 evõkanál porcukor
7 dkg margarin (vagy vaj)
2 evõkanál méz
1 egész tojás
1 dl langyos tej
1 kávéskanál szalalkáli, csipet só

Töltelékhez

4 dl tej
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin (vagy vaj)
kb 40 darab háztartási keksz
1 fõzet kávé, porcukor, Amaretto likõr (rum)

Elkészítése:

Nem kell rögtön fintorogni, hogy a tészta szalalkálival készül. Ez egy nagyon jó lazító szer, sokkal kellemesebb az állaga a tésztának. Sütéskor van ugyan egy erõs, szúrós szaga, de mire a sütemény kész, ez teljesen eltûnik. Szóval aki azzal jön, hogy nem szeretem, mert szalalkáli van benne, tegye félre az averzióját és meglátja milyen finom süteményrõl van szó.

Elsõ lépésben süssük meg a két lapot, amit aztán majd megtöltünk. Keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a többit és gyúrjunk tésztát. Egy eléggé lágy, puha tésztát kapunk. Vegyük ketté, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki tepsi méretûre és 180 °C-ra elõmelegített légkeverékes sütõben 8-10 perc alatt süssük meg a két lapot (a hagyományos módszer szerint a tepsi hátulján, de én egyszerûen sütõpapírral bélelt tepsiben szoktam). A kisült lapokat hagyjuk kihûlni.

Készítsük el a krémet. Ez egy egyszerû vaníliás krém. A pudingporból készítsük el a pudingot, majd hagyjuk hûlni. A margarint (vajat) a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a pudingot is és egy finom cuppanós krémet kapunk.

Szükségünk lesz még egy fõzet hosszú kávéra. A kávét ízesítsük kevés Amaretto likõrrel (esetleg rummal) és porcukorral, de az alkoholt elhagyhatjuk.

Eljött az ideje a sütemény összeállításának.

Az egyik lapra rákenjük a krém felét, majd szépen kirakjuk a kávéba mártott háztartási keksszel (picit áztassuk, hogy jó puha legyen), rákenjük a krém másik felét és befedjük a lappal. Tetejét porcukrozhatjuk, de csokimázzal is bevonhatjuk.

Pár óra tegyük be a hûtõbe, hogy áthûljön, összeálljon, majd ízlés szerint felvágva fogyaszthatjuk is.

Nagyon finom, érdemes kipróbálni.












Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s