KEKSZES-GESZTENYÉS KOCKA

2014-04-04

sponsored links














Három éve, amikor megalkottam a Zebra kockát, az igen nagy sikert aratott mind a családban, mind az ismerõsök között, sõt a még talán a blogszférában is... Gondolom azért lett népszerû, mert egy jól megszokott külsõ változott át egy újabb formára. Meg persze nem kell sütni, és nagyon finom. Ezzel az ötlettel felvértezve született meg, ez a gesztenyés változat. Maga a kekszes alap hasonló, mint az elõbb említett Zebra kockáé, csak a töltelékébe kókusz helyett gesztenye került. Ez egy egyszerûen kikeverhetõ, sima gesztenye krém...


Hozzávalók a kekszes alaphoz: 1/2 kg õrölt keksz, 3 evõkanál baracklekvár, 4-5 evõkanál keserû kakaópor, 1 csipet só, 5 dkg tea vaj, 2,5-3 dl tej / amennyit felvesz /. Töltelék: 25 dkg gesztenye massza, 5 dkg tea vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál rum, 2-3 evõkanál porcukor. Tetejére: 10 dkg keserû csokoládé, 1 evõkanál olaj.


A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Annyi tejet adagolunk hozzá, hogy jól formázható, gyúrható masszát kapjunk. Egy kb. 20 x 20 cm-es tepsit kibélelünk folpakkal. A kekszes alapot 3 egyenlõ részre osztjuk, majd folpakk között, akkora lapot nyújtunk belõlük, amik éppen beleférnek a tepsibe. Közben elkészítjük a krémet is. A gesztenyét tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd villával krémet keverünk belõle. A krémet két részre elosztjuk. Az alsó lapra rákenjük a fele krémet, majd ráteszünk egy kekszes lapot, erre megint krém jön, majd a végén befedjük a harmadik lappal az egészet. Kissé lenyomkodjuk, hogy a lapok és töltelék jól összetapadjon. A tetejét bevonjuk az olajjal felolvasztott keserû csokoládéval. Hûtõben 1-2 óra alatt megdermesztjük a süteményt, majd felkockázva tálaljuk. 








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s