Keksz ? Keksz Klasszik burger

2014-05-12

sponsored links

A Madách tér jelenleg nem éppen a legszebb pontja a városnak, de ha elkészül az átalakítás bizonyára sokkal ütõsebb lesz, mint most mikor markolók lepik el. Szombat dél környékén úgy pofozott a sors, hogy a környéken jártam mikor beugrott, hogy már sokan javasolták a Keksz nevû helyet. Az idõzítés tökéletes mivel ebédre megkínálni szerveztem egy burgerrel igencsak felemelõ érzés. A jó idõ révén már a terasz is opció, így nem volt vitás, hogy inkább kint a napsütésen, mint bent. A belsõ fiatalos, hangulatos helyenként kisebb kuckók vannak kialakítva ahol simán megbújhat akár egy 6-7 fõs társaság is.

A teraszon mindenki kicsit eco módban fut még, masszívan látszik, hogy a vendégsereg leginkább reggelizni jött még csak dél környékén és egészen másnapos többségük. A burger kínálat 5 elembõl áll össze, nem vitás, hogy a névadó verziót illik elsõ alkalommal kipróbálni így meg is rendeltem egy Keksz Klasszik burgert. A leírás egészen egyszerû, annyi plusz infót tartalmaz még, hogy baconnel és sajttal érkezik. Köretként tortilla chips és saláta jár.

A reggelizõ tömeget elnézve elhatároztam, hogy egy reggelit is ki kell egyszer majd itt próbálnom mivel brutál étvágygerjesztõ már csak ránézésre is amit esznek. A rendelésem nagyjából 13-15 perc alatt elkészült, pedig legalább 60%-os telítettség volt és szinte minden asztalnál volt valaki aki evett.

Esztétikai megjelenés: Elsõ pillantásra alig hittem a szememnek, ilyen mennyiségû Cheddar sajtot én burgerben eddig nem láttam. A sajton további szemet gyönyörködtetõ jól átpirított bacon csíkok fekszenek. A buci szezámmagos és belsõ fele jól megpirított és pont átmérõjéhez igazították a húspogácsát is, amely szinte elvész a sajtcunami alatt, rendesen kotorászni kell hozzá, hogy meglássuk. Az igazán célravezetõ megoldás az, hogy ha félbevágjuk nemes egyszerûséggel. A sajt réteg majdnem kétszer olyan vastag, mint maga a hús, pedig az sem hajszálvékony példány. A pogácsa alatt némi szósz még elrejtõzik és ennyivel ki is fújt a burger. Kicsit furcsa, hogy zöldségbõl aztán tényleg nem került bele egy gramm se. A tortilla chips burgerhez köretként számomra még kissé megszokás tárgyát képezi, pedig már több helyen is használják ezt a megoldást. A zöldség köretbõl simán lehet kicsit rakni a szendvicsbe is és még úgyis bõségesen marad a tál szélén. A burger a sajttal való túlzásra épül ami egészen jó koncepciónak bizonyul, mivel a járókelõk többsége megstíröli.

Pont: 9/10

Ízvilág: A tortilla chips enyhén sós fajta, egy mártogatós szósz hiányolok hozzá, önmagában kicsikét száraz. A madárbegy saláta friss és zöld, ennyivel tökéletesen el lehet róla mondani minden érdemleges információt. A zsemle belsõ fele kellemes kicsikét ropogós és egészen jól bírja a szorítást, ami el kell ha rendesen össze akarjuk fogni. A húspogácsa enyhén fûszeres, állagra jó omlós könnyen olvad szinte szánkban. Az alatta lévõ minimális szósz valamilyen majonézes alapokon nyugszik, nem túl karakteres. A gigantikus sajt mennyiség minõségi Cheddarból lett darálva és íze is hozza a kötelezõt, kissé fanyarkás, de akinek bejön az imádni fogja. A bacon ropogós, viszont szerintem túlságosan sós lett amit én kaptam, nagyon szárít és kicsit össze is veszik a sajt ízével. A zöldségeket alapból hiányolom belõle azért, de erre a verzióra van kitenyésztve másfajta burger az étlapon, szóval akinek lételeme a zöld a burgerbe az inkább válasszon olyat.

Pont: 8/10


Mennyiség: A húspogácsát olyan 15 dkg környékére tippelem, nehéz helyzetben vagyok a sajt miatt amibõl szerintem egy tonna kerül bele, tényleg rengeteg. A baconnel sem vicceltek, szép hosszú csíkok ezek és a sós ízük miatt már kicsit talán sok is, de a sajt mellett ez már nem meglepõ. A zsemle éppen a határon van, ennél kisebbõl szó szerint kicsordulna a belsõ, de ezzel még pont lehet kezelni a bõséges tölteléket. Kicsit a túlzások burgere, amihez hozzájön még a kétfajta köret is. A sajt miatt igazán laktató példány, ha minden eltüntetünk a tányérról akkor a bõséges négy órás adag biztosan megvan, de még átkacsinthat az öt be is, de persze minden éhségfüggõ, na meg emberpéldányé is. Egy fikarcnyival vastagabb hús illene hozzá, de csak azért mert ez olyan mintha sajtra kértem volna némi húst kiegészítõként.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az egész tányérral való beleértve a burgert és a köreteket is pontosan 1970 forint, amibõl a hetven a végére nem tudom, hogy jött ki, mindenesetre érdekes. Nem a legolcsóbb burger a piacon az biztos, viszont ekkora mennyiségû Cheddarnak azért megvan az ára, tehát érthetõ valamennyire, illetve az sem mellékes, hogy helyileg nem éppen Egerbaktán vagyunk a mezõszéli büfében. Házi jeges teát 500 forint körül lõhetünk mellé ami a sós bacon miatt szinte mindenképpen kell, de persze van sör is a kínálatban. Nem mindennapi élmény a Keksz Klasszik burger, végre egy kicsit merészebb próbálkozás. Reggelizni mindenképpen visszatérek majd egyszer, de persze csak, hogy ne tûnjek majd ki a sorból, délben és csatak másnaposan. A Keksz tökéletes hely egy baráti kajálós-ivós programhoz és persze közel a Király utca-Gozsdu éjszakai vidámpark is.

Pont: 8/10

(ha szeretnéd tudni merre van a brutál sajtos Keksz burger akkor KLIKK IDE és megmutatjuk)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/keksz-keksz-klasszik-bu...

sponsored links

Keres?s