Kecskesajtos húslepény, paradicsomszószos spagettivel

2014-08-13

sponsored links

Mire jók az ismeretterjesztõ csatornák fõzõmûsorai? Mondjuk erre, hogy amikor sikerül elcsípnem egy Jamie mûsort, és éppen a kezem ügyébe van a mindenes füzetem meg egy toll, akkor gazdagodom egy újabb mesteri fogással, amire a férjem - aki mellesleg utálja a paradicsomos ételeket - az elsõ falat után csak annyit mond tele szájjal, hogy "Ez baromi jóóó!". Szóval jöjjön egy baromi jó recept. :))

 

Hozzávalók a húslepényhez:
5-6 személy részére
  • 500 g sertés darált hús
  • 2 tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 100 g kecskesajt (Jamienél fetasajt)
  • 1 kis evõkanál bazsalikom (Jamienél oregano)
  • só, bors
  • 300 g trappista

Paradicsomszószhoz:
  • 1 konzerv (kb. 400 g) egész paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés chilipehely
  • 1 evõkanál zsír
-------------------------------------------------
    • 1 csomag spagetti

     Elkészítés:
    1. A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kivéve a kecskesajtot, mert azt a legvégén morzsoljuk bele és óvatosan keverjük hozzá, nem kell, hogy teljesen szétmenjen, maradjanak látható darabok a húsmasszában.
    2. Vizes kézzel egy kicsi tepsibe simítsuk bele, de tehetjük tûzálló jénaiba és formázhatjuk cipó alakúra is. Nálam a tepsi mérete a fotón látható, a lányom keze a viszonyítási alap. :)
    3. A sajtból kis darabokat vágunk és a húsmasszába nyomkodjuk, gyönyörû lesz mikor majd megsül.
      Ez saját ötlet, nem kötelezõ, de érdemes követni. :)
    4. Toljuk elõmelegített sütõbe 180 fokra és süssük pirosra.
    5. Ezalatt a vöröshagymát vágjuk apróra.
    6. A zsírra dobjuk a chilipelyhet és a hagymát, nyomjuk rá a fokhagymát és dinszteljük egy kicsit, majd a konzerv paradicsomot is tegyük bele. A paradicsomokat elõtte én felvágtam kisebb darabokra.
    7. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze és már kész is.
    8. Sós vízben fõzzük meg a spagettit, szedjük ki egy nagy serpenyõbe, locsoljuk meg egy-két evõkanál fõzõvízzel és olívaolajjal, majd keverjük át egy kicsit.
    9. Tálalás a következõképpen történik, egy tányérra tésztát teszünk, majd egy-két kanál paradicsomszószt, erre pedig vágunk egy szép szeletet a húsból. Mi sajttal is megszórtuk.
    Jó étvágyat!

    Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/08/ke...

    sponsored links

    Keres?s