Kecskesajtos céklás rizottó

2014-01-13

sponsored links

2 in 1 kaja. Finom, és a körömlakkozás is elintézve. ;) Ha valaki mégsem szeretne testfestést, húzzon fel egy vékony gumikesztyût a cékla pucolásához. Azért egy kis citromlével leszedhetõ a nyoma, vagy dugjuk zsebre a kezeinket. ;)

Isteni rizottó készült céklával. Egy kis száraz vörösbor, némi sajt, meg kapor és kész is volt az egészséges, olcsó, gyors vacsoránk. A kecskesajt elhagyható, de néha megéri venni, mert nagyon finom. Ráadásul tényleg nem kell sok ehhez a kajához. A kaprot friss rozmaringra is cserélhetjük.

Glutén -és húsmentes.

Elõkészítés: 5 perc

Fõzési idõ: kb. 35 perc

céklás rizottó (2)

Hozzávalók:

15 dkg reszelt cékla

15 dkg rizottó rizs

1 kis fej lilahagyma

1 duci gerezd fokhagyma

1 dl száraz vörösbor

5 dl zöldségalaplé

só, bors

2 ek. olívaolaj

1 ek. vaj

2 ? 3 ek. reszelt parmezán jellegû kemény sajt

2 csapott ek. szárított kapor

5 dkg kecskesajt (elhagyható, de nagyon finom lesz tõle)

Megpucoltam a lilahagymát és a fokhagymát, apróra vágtam õket. Egy magasabb falú serpenyõt felhevítettem, beleöntöttem az olajat, és a közepesnél kicsivel erõsebb lángon 5 ? 6 perc alatt megpároltam rajta a hagymát. Idõnként megkevertem. Amíg a hagyma párolódott, meghámoztam és a sajtreszelõ legkisebb lyukú oldalán lereszeltem a céklát.

Ezután a lilahagymához adtam az aprított fokhagymát és még 1 percig pároltam. A serpenyõbe öntöttem a rizst, 3 ? 4 percig kevergetve ?elõsütöttem?, amíg minden szemet alaposan bevont az olaj. Felöntöttem a vörösborral és hagytam elsisteregni, amíg azt is beszívták a rizsszemek. Ezután fokozatosan adagolni kezdtem a zöldséglevest, közepes erõsségû tûzön. Mindig csak 1 merõkanállal. Hagytam, hogy a rizs tisztességesen magába szívja a folyadékot. Közben kevergettem. Csak akkor adtam hozzá a következõ adagot, amikor a rizs felszívta az elõzõt. Az utolsó merõkanálnyi zöldségleves elõtt a rizshez kevertem a céklát és a kaprot, 1 percig kevergetve összeforgattam, majd jött az utolsó adag leves. Mire ezt is beitták a rizsszemek, krémesre, selymesre fõtt az egész. Megszórtam a reszelt parmezánnal, hozzáadtam a vajat, és alaposan összeforgattam.

Tálaláskor kis kecskesajt kupacokat raktam rá. És mivel a cékla csak az utolsó pár percben kerül bele, nem fõ szanaszét, megmaradnak az értékes tápanyagok benne.

céklás rizottó (1)

Forrás: www.waitrose.com


Innen is szemezgethetsz





Kék sajtos nudli


Rozi elsõ keksze skót vajas keksz (1024x683)2
Skót vajas keksz. És a kiskorú?


1kacsamaj sutotokos kortes bebispenottal (1024x683)
Kacsamáj sütõtökkel, körtével


1citromos makos muffin
Két szerelmes pár? ? citromos mákos muffin




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/01/13/kec...

sponsored links

Keres?s