Kecske feta sajt

2023-03-08

sponsored links

2 l kecske tej
0,6 ml tejolt?
2 tk ?l?fl?r?s joghurt
12,5 dkg s?

Kult?r?nak ?l?fl?r?s joghurtot haszn?ljunk. Egy kev?s tejjel csom?mentesre kell keverni a joghurtot, majd a 30-32 C fokos tejhez adni ?s j?l elkeverni.
Hagyjuk 20 percet pihenni.
2 l tejhez 0,6 ml olt?t ( bio tejolt? olt? gyomorb?l- Naturen foly?kony tejolt?) kell adni.
Amikor az alvad?k tiszt?n, m?jasan t?rik, v?gjuk 1,5-2 cm-es darabokra, majd hagyjuk 10 percet ?llni, hogy a sav? ellepje a tetej?t.
Ezut?n 30 percen ?t ?vatosan kevergetni kell (5-10 percenk?nt), hogy az alvad?k ne tapadjon ?ssze.
A k?vetkez? l?p?sben a sav?t le kell sz?rni az alvad?kr?l, majd 2-4 ?r?ig cs?p?gtetni kell. A sav? egy r?sz?t tegy?k f?lre ?s hagyjuk azt is savanyodni. Ebb?l k?sz?l majd a s?f?rd?.Amikor m?r nem cs?p?g, meg kell ford?tani ?s egy ?jszak?t vagy 24 ?r?t ism?t l?gni hagyni.
M?snap az alapsajtot, ami m?r rem?lhet?leg kell?k?ppen ?tsavanyodott, feta m?ret? has?bokra kell v?gni, majd a f?lrerakott sav?b?l k?sz?tett ~12,5%-os s?oldatot (a sav? t?meg?nek 1/8-ad?nak megfelel? mennyis?g? s?t kell a folyad?khoz hozz?keverni, vagyis 1 l v?zbe 12.5 dkg s?t kell tenni) kell k?sz?teni ?s a darabokat ebbe kell rakni. pont el?g volt 1l sav?, 2 bef?ttes ?vegbe raktam a sajtokat.

Ha az oldat nem el?gg? savany?, a sajt a sz?lein sz?tm?llik.
10-12 C fokon lehet a h?t?ben ?rlelni legal?bb 30 napig. nagyon sok?ig el?ll, az ?ze egyre er?teljesebb lesz.
Fogyaszt?s el?tt a s?s l?t ?rdemes le?bl?teni.
Megk?stoltam a nat?r sajtot ?g is nagyon finom volt.

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2023/03/k...

sponsored links

Keres?s