KataPult Montevideo-Étterem ? Natúr csirke, póréhagyma mártás, vegyes köret

2014-07-03

sponsored links

Elsodort az élet a Duna Plaza környékérõl, de azért találtam megfelelõ irodakomplexumot, ahol eltölthetem a dolgos hétköznapokat. Ahol irodák vannak, ott bizony jönnek mennek a futárok és általában talál az ember 1-2 olyan helyet is, ahol viszonylag kedvezõ áron kicsit középiskolai menzahangulatot idézve eltöltheti az ebédidõt. A hozzám legközelebb esõ ilyen egység, nem egy menza, hanem a KataPult Montevideo-Étterem. Van mibõl válogatni, hús, tészta, fõzelék, levesek, minden, mi szem szájnak ingere minden nap megtalálható a kínálatban. Ha a megfigyeléseim helyesek, minden nap található egy húsos, szószos étel a kínálatban, amihez vegyes köret jár. Az ötlet nem rossz, gondolom ezért is van az állandó kínálatban egy ilyen összeállítás is, mint a natúr csirke, amihez póréhagyma mártást kínálnak, és mellé pattintanak egy adag rizst és egy adag hasábburgonyát. Az ilyen helyek, amik az éhes irodistákra hajaznak, jellemzõen egy színvonalat képviselnek, na lássuk, kiemelkedik e a KataPult ebbõl a közegbõl.

Esztétika,megjelenés: A rizs szép fehér, nem túl pergõs és nem is túl ragadós. A színébõl és a méretébõl, egyértelmûen kiderül, hogy jázmin rizsrõl van szó, nem is igazán értem azokat a helyeket, akik sima rizst kínálnak. A hasábburgonya látszólag rendben van, nem csillog az olajtól, és nem is szottyos, tehát frissiben került a tányérra. A lényeg a csirke, ami natúr, így kívülrõl csak azt tudtam megvizsgálni, hogy milyen vastag és milyen a színe. A vastagság baráti, nincs papírvékonyra szeletelve, és szép aranybarnára sütötték. A natúr csirke igazán jó kondis kaja, de itt az embereknek a nap közepében élvezetre van szüksége, ezt próbálja hozni a póréhagyma mártás. A mártásban látszanak a hagyma darabok, az állaga viszont némi aggodalomra ad okot. Elég masszív, ilyenkor van okunk félni attól, hogy a liszt íze lesz az úr. Erre a nagy fehér tányérra kitálalva, azért egészen rendben van a kinézet.

Pont:7/10

Ízvilág: A rizs valóban jázmin és enyhén sósra fõzték, azt hiszem ez csak annak a vendégnek nem ízlik, aki nem szereti a rizst, de értelem szerûen az a vendég nem kér ilyet. A hasábburgonya tényleg nem olajos, kis sóval megfelelõ állapotba tudtam hozni. A csirkemell kívül ugye barna, belül pedig még kissé szaftos, csak a széleinél, ahol túl vékony a hús száradt ki egy kicsit. Amúgy tényleg natúr, az íze alapján maximum sóval és borssal fûszerezték a húst sütés elõtt. A mellé, illetve rápakolt szósszal meglepõ módon, nem volt probléma. A mártás nem lisztes, vagyis biztosan lisztes, de egyáltalán nem liszt ízû. Ha tippelnem kellene, azt gondolnám, hogy keményítõvel sûrítették, és a hagymán kívül némi ételízesítõvel tették izgalmasabbá az ízvilágot. Az íz a menzán kínált kosztokhoz képest, azért eltér, szerencsére pozitív irányba.
Pont:6/10

Mennyiség: Ez a következõ pont, amiben nagyjából ugyanazt a magatartást tanúsítják az irodakomplexumok közelében helyet foglaló étkezdék. A kétféle köret, csalóka, de szerintem összességében nagyobb adag, mint ha csak egyféle köretet tálaltak volna a tányérra. A húsból két szelet rejtõzött a kiadós adag mártás alatt, így erre sem igazán panaszkodhatok. Ami mennyiség terén felteszi az i re a pontot, az csakúgy, mint az íz terén a póréhagyma mártás, ami állagának köszönhetõen  nagyon laktatóvá varázsolja az amúgy összetevõkben nem bõvelkedõ fogást.

Pont:8/10

Ár/érték: Ahogy már a bevezetõben említettem ez a fogás valami menü fõfogás szerûség lehet, mert már többször láttam náluk, hogy valami hús van vegyes körettel és mindig 1090 forintos áron kínálják. Kis matekozás után kijön, hogy kicsit több, mint 20 000 forintból megvan a havi ebéd, ami végül is nem sok, de azért meg kell jegyezni, hogy nem is kevés.  Összetevõkben nem gazdálkodik, lényegében maga a mártás, ami ízeket varázsol a fogásba. Hogy régebbi szavainkat idézzem, ez a fogás egyszerû, mint az ásóbot, de panaszkodni nem érdemes rá, mert menza szinten elmegy.

Pont:7/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/katapult-montevideo-ett...

sponsored links

Keres?s