Kastélytorta

2014-04-16

sponsored links

Aki szereti a karamellt, annak ez tuti ízlene.:) Ízre egyik kedvencem. A képen látható szerintem nem sikerült olyan szépen, meg még ráférne egy kis díszítés (eredetileg minden tejszínhabrózsára jár egy csokipötty). De akkor is, nyami!.:)


Hozzávalók
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 11 dkg liszt
  • 1 dkg kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl állati tejszín
  • 4 dl tejszín

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
  3. Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, kakaóport, fakanállal elkeverjük óvatosan.
  4. Zsírozott sütõlemezen, 180-190 fokon, enyhén gõzõs/gõzmentes sütõben 5 lapot sütünk. Sütés után azonnal felszedjük a sütõlemezrõl.
  5. A cukrot megolvasztjuk, felöntjük a forró (állati) tejszínnel, addig fõzzük, amíg a cukor újból feloldódik, hagyjuk kihûlni, utána kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk.
  6. A krémet az 5 lap közé töltjük, saját krémmel bevonjuk, dermesztjük, az oldalát csokoládéforgáccsal panírozzuk, szeletenként tejszínhabrózsával díszítjük, közepét csokoládéforgáccsal megszórjuk.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/04/kast...

sponsored links

Keres?s