Karácsonyváró omlós keksz

2013-12-23

sponsored links



Szerettem volna sütni valami finomságot, mielõtt a páromékhoz indultam. Bár szokásomhoz híven most is ezernyi ötletem volt, azért döntöttem egy újabb keksz mellett, mert nem volt sok idõm összedobni és biztosra akartam menni, hogy szállítás közben semmi baja sem lesz.
Már régóta szerettem volna egy diós kekszet is kipróbálni, és rengeteg almám volt, amit a szénszünet elõtt valahogy el kellett tüntetnem. Végül pedig befészkelte magát az agyamba, hogy milyen finom az almaleves szegfûszeggel. Így született ez az egyszerû kis recept:

Hozzávalók 23 db-hoz:
  • 100 g olvasztott margarin
  • 50 g xilit (25 g CH)
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt alma
  • 100 g tk tönkölybúza liszt (63,9 g CH)
  • 100 g darált dió (12 g CH)
  • 50 g feldarabolt étcsokoládé (24,15 g CH)
  • fél tk õrölt fahéj
  • késhegynyi õrölt szegfûszeg
  • fél cs sütõpor


Egy tálba kimérjük a lisztet és a diót. Hozzáadjuk a fûszereket a sütõporral, majd magunk mellé készítjük. A cukrot kikeverjük a margarinnal és a tojással. Beleforgatjuk az almát aztán apránként a lisztes keveréket is. Legvégül a csokoládét adjuk hozzá.
A masszából körülbelül diónyi halmokat kissé ellapítva egy sütõpapírral bélelt tepsire fektetünk, és 200 fokos sütõben 10 perc alatt készre sütjük õket. Nyugodtan pakolhatjuk szorosabban egymás mellé õket, nem fognak elterülni, csak kicsit megemelkednek.

Melegen is nagyon finom, de ha pihentetjük egy kicsit, sokkal jobban összeérnek az ízek.

Összesen 132,05 g CH-t tartalmaz, darabonként 5,74 g-ot.


Folytats a blogon ... pcovalisfinoman.blogspot.com/2013/12/...

sponsored links

Keres?s