Karácsonyi finomságok pattogatott amarántból és játék

2013-12-17

sponsored links


Hallottatok már az amarántról? Hát mi 1 hónappal ezelõttig azt sem tudtok, hogy eszik vagy isszák. Ekkor keresett meg ugyanis minket egy cég, akik egyik fõ profilja - a mindenféle bio lisztek, magvak forgalmazása mellett - az amaránt. Na, de mi is az?

Amaránt, eredetileg Amerikában õshonos álgabona fajta. Úgy is mondhatnánk, hogy az étkezésben a gabona funkcióját tölti be. Rendkívül egészséges: gazdag vas, kálcium, magnézium, C és E vitaminban, valamit nagyon szegény kalóriában :-) Ez a fogyókúrázóknak jó hír. Ezen kívül cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

Mivel gabonaféle, így gyakorlatilag felhasználási formái is majdnem megegyezõek. Nagyon jó alapja lehet például egy reggelinek müzliben, kefirbe, joghurtba keverve. Levesbetétnek is kiváló, illetve salátákba is tökéletes. Ezen kívül desszertekben is jól megfér. Felhasználása nagyon sok színû lehet, csupán csak a képzelet szabhat határt neki :-)

A Klorofill Bt. által gyártott termékek között a pattogatott amaránt és liszt mellett például még fahéjas amarántos szaloncukrot is találunk. Ha pedig játszotok velünk a facebook-on, akkor jó adaggal nyerhettek ezekbõl a finomságokból!

Mivel közeleg a karácsony úgy gondoltuk, mi most 2 féle desszertet fogunk készíteni amarántból, hogy ötletet adjunk ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2013/12/ka...

sponsored links

Keres?s