Karfiolkrém

2014-08-16

sponsored links

Ezt eredetileg a majonézes padlizsánkrém helyett találtam ki és nagyon bevált. Hamar el lehet készíteni és meg lehet oldani vele a vacsorát, reggelit, uzsonnát.


Hozzávalók:
  • 1 nagy karfiol,
  • 2 tojás fõve,
  • 3 kk mustár, 
  • só,
  • olívaolaj
  • natúr joghurt.
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam és sós vízben puhára fõztem. Leöntöttem róla a vizet, hagytam lecsepegni és kihûlni. Utána mixerrel összetörtem. Két fõtt tojás sárgájából, 3 kk mustárból és elegendõ mennyiségû olíva olajból "majonézt" kavartam, majd adtam hozzá natúr joghurtot és sót. Ezt az öntetet a karfiolhoz adtam és mixerrel összekavartam. A fehérjét díszítésre használtam a koktélparadicsommal együtt.

Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s