Karfiol krémleves pirított mandulával

2017-01-15

sponsored links

Nagyon szeretem a krémleveseket, és minap rájöttem, hogy karfiol krémlevest még nem tettem fel a blogra eddig soha, pedig már lassan 9 éves a blogom :) . Kicsi pirított mandulával felturbóztam ezt a levest, nagyon jó párosítás szerintem.

Karfiol krémleves pirított mandulával

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2 darab krumpli, 1 fej hagyma, 1 kis darab pirospaprika, 1 evõkanál vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 liter zöldség alaplé vagy víz, 2 evõkanál mandulaliszt, 1,5 dl tejszín, 5-10 dkg mandulabél, só, bors.

Elkészítése: A karfiolt apró rózsáira bontjuk. A hagymát és a fokhagymát, a krumplit meghámozzuk. A hagymákat apróra vágjuk, a krumplit kockára. Kevés vajon a hagymákat megfuttatjuk, felöntjük az alaplével, belerakjuk a karfiolt, a paprikát és a krumplit.  Sózzuk és borsozzuk, majd addig fõzzük, amíg megpuhul a zöldség, pürésítjük. A mandulalisztet 1 dl tejszínnel elkeverjük, majd a leveshez adjuk és összefõzzük. A mandulabelet egy száraz serpenyõben megpirítjuk, és tálaláskor tejszínt csepegtetünk a levesre, valamint a mandulával megszórjuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2017/01/15/karfio...

sponsored links

Keres?s