Karamellás trüffer torta
sponsored links
Kitti lányom e-mailben küldte ezt a nagyszerû receptet, azzal az instrukcióval, hogy ilyen torta készüljön neki a szülinapjára. A sütidoboz oldalán találta.
Hozzávalók:
a kekszes alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 12 dkg margarin
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 evõkanál kakaó
a trüfferhez:
- 10 dkg tejcsoki
- 10 dkg étcsoki
- 1,5 dl tej
- 3 dkg margarin
a karamellhez:
- 1 tubus cukrozott sûrített tej
- 3 dkg margarin
a díszítéshez:
- mandulaszeletkék
- csoki bonbonok
Elkészítése:
A kekszes alapot készítjük el elõször.
A margarint, a tejet, a cukrot felmelegítjük egy lábasban és hozzáöntjük a darált kekszhez, amihez már közben beleadtuk a kakaót is.
Sima tésztává gyúrjuk, és kibéleljük egy kerámia pitesütõt, vagy egy kapcsos tortaformát vele, hogy pereme is legyen kissé.
Betesszük a hûtõbe kb. 20-30 percre.
Addig elkészítjük a karamellt, amihez a sûrített tejet a margarinnal egy teflon lábasban addig melegítünk, amíg jó sûrûvé, kicsit barnássá válik kb. 15 perc.
A hûtõbõl kivett kekszes alapra ráöntjük a még forró karamellt.
A trüffer réteghez a fele rész meglangyosított tejszínhez hozzátördeljük a csoki darabkákat, majd gõz fölött felolvasztjuk.
Amikor már öszeolvadtak belekeverjük a margarint, megvárjuk míg ez is elolvad, és hozzáöntjük a tejszín másik felét.
Kicsit hülni hagyjuk, majd ráöntjük a megdermedt karamell-kekszes rétegre.
Egy éjszakát jó ha dermedni hagyjuk, majd másnap mandula forgácsokkal, és csoki bonbonokkal fogyaszthatjuk.