Karamellás trüffer torta

2014-08-18

sponsored links


Kitti lányom e-mailben küldte ezt a nagyszerû receptet, azzal az instrukcióval, hogy ilyen torta készüljön neki a szülinapjára. A sütidoboz oldalán találta.



Hozzávalók:
a kekszes alaphoz:
  • 25 dkg darált keksz
  • 12 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 evõkanál kakaó
a trüfferhez:
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg margarin
a karamellhez:
  • 1 tubus cukrozott sûrített tej
  • 3 dkg margarin
a díszítéshez:
  • mandulaszeletkék
  • csoki bonbonok

Elkészítése:

A kekszes alapot készítjük el elõször.
A  margarint, a tejet, a cukrot felmelegítjük egy lábasban és hozzáöntjük a darált kekszhez, amihez már közben beleadtuk a kakaót is. 
Sima tésztává gyúrjuk, és kibéleljük egy kerámia pitesütõt, vagy egy kapcsos tortaformát vele, hogy pereme is legyen kissé.
Betesszük a hûtõbe kb. 20-30 percre.
Addig elkészítjük a karamellt, amihez a sûrített tejet a margarinnal egy teflon lábasban addig melegítünk, amíg jó sûrûvé, kicsit barnássá válik kb. 15 perc.


A hûtõbõl kivett kekszes alapra ráöntjük a még forró karamellt.
A trüffer réteghez a fele rész meglangyosított tejszínhez hozzátördeljük a csoki darabkákat, majd gõz fölött felolvasztjuk.
Amikor már öszeolvadtak belekeverjük a margarint, megvárjuk míg ez is elolvad, és hozzáöntjük a tejszín másik felét.
Kicsit hülni hagyjuk, majd ráöntjük a megdermedt karamell-kekszes rétegre.
Egy éjszakát jó ha dermedni hagyjuk, majd másnap mandula forgácsokkal, és csoki bonbonokkal fogyaszthatjuk.

                                                         

Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/08/kar...

sponsored links

Keres?s