Karamell?s Ilcsi m?dra

2023-04-11

sponsored links



Borb?s Marcsi hatlapos kr?mes?t n?ztem ki elk?sz?teni az ?nnepekre.

Azt?n m?g is csak n?gylapos lett, f?l kg lisztb?l  8 dkg vajb?l  10 dkg porcukorb?l 2 dl tejb?l 1,5 g s?t?porb?l . Igen ezzel is m?k?dik....
Tepsi h?t?n s?t?ttem ki a lapokat 10 perc alatt.
A kr?m mennyis?ge maradt a hatlapos?.
40 dkg cukrot karamelliz?ltam,majd 1 liter tejhez 2 dl vizet ?nt?ttem,?s ebb?l f?lretettem 2 dl.
Ezzel a kis mennyis?ggel habartam be a karamelt ,miut?n 22 dkg liszttel csom?mentesre kevertem.Apr?nk?nt ?nt?ttem a tejesvizet az olvadt cukorra,vigy?zva nehogy kifusson.
M?g melegen hozz? adtam a 40 dkg vajat .
Megt?lt?ttem a lapokat 3x3x3 mer?kan?l kr?mmel.
A marad?k karamelhez felvertem egy 2 dl hulala cukr?szhabot,?s elkevertem vele.
Nagyon finom igaz?n j? ?llag? kr?met kaptam,amit nyom?zs?kma tettem, ?s ezzel d?sz?tettem a hossz?k?s m?ret?re v?gott s?tiket.
A csal?d meggy?z?tt r?la,hogy ?gy felturb?zva m?g jobb, ?s mutat?sabb s?ti k?sz?lt.














 

Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2023/04/kar...

sponsored links

Keres?s