Karalábé tallérok joghurtos-mentás mártogatóssal

2014-06-14

sponsored links

A mai étel nálunk elmaradhatatlan klasszikus, leggyakrabban persze burgonyásan készítjük. Kipróbáltuk már kelkáposztával, ezúttal azonban a karalábéra szavaztunk. 

Kell hozzá?
4 közepes, zsenge karalábé,
2 tojás, liszt,
só, bors, metélõhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kukoricaolaj a sütéshez.

A karalábét meghámozzuk, nyersen lereszeljük, majd ugyanígy teszünk a fokhagymával is. Beleütjük a tojást, mehet hozzá a finomra vágott snidling, sózzuk, borsozzuk és az egészet jól összekeverjük. Utolsó fázisként kanalanként annyi lisztet dolgozunk hozzá, hogy sûrû, de könnyen formázható textúrát kapjunk. Egy serpenyõben olajat hevítünk, majd mikor már forró, kanál segítségével megformázzuk és beleszaggatjuk a keveréket, a serpenyõben kissé ellapítjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, kivesszük, lecsepegtetjük, és papírtörlõn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Forrón, vagy hidegen is nagyon finom!

A mártogatós?
A 2 dl natúr joghurtot kikevertük pici sóval, egy kevés olivaolajjal, és apróra vágott mentát tettünk bele. Mi karikára vágott paradicsommal ettük, amire tárkonyos ecetet löttyintettünk, na meg egy kis sót és frissen õrölt borsot, mert így szeretjük!

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/06/kara...

sponsored links

Keres?s