Karaj tejszínes mustármártásban

2014-08-15

sponsored links

A felhalmozódott kerti munkák miatt csak késve, ma tudom megmutatni a tegnapi ebédünket.
Kicsit pepecselõsnek tûnhet, hogy többször kiemeljük a húst az edénybõl, meg visszahelyezzük, de higgyétek el, hogy megéri az idõt rászánni. Nagyon finom, kellemesen pikáns, egyedi ízt kölcsönöz a mustár mind a húsnak, mind a mártásnak. A tejszíntõl krémes mártás remek kiegészítõje a husinak. A családnak kifõtt tésztát készítettem, de Párom kívánságára Õ párolt rizsát kapott hozzá.


Hozzávalók 4 fõre:
*8 vékony karaj szelet
*só
*õrölt bors
*8 púpos tk mustár
*1 nagy fej vöröshagyma
*4-5 ek olaj
*2 dl fõzõtejszín (20%-os)

A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyõben 4-5 evõkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.
Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.
Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.
Lefedve addig fõzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.
Ha a hús puha és a víz is sûrû szafttá fõtt, a husikat kiemeljük belõle, melegen tartjuk.
A barna mártásba öntjük a sûrû tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal.
Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülõ mixerrel pépesítheti.
Melegen, kifõtt tésztával kínáljuk.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/08/karaj...

sponsored links

Keres?s