Kapucíner szelet

2017-01-18

sponsored links




Mikor itt megláttam ezt a sütit, nem volt kérdés, hogy igen hamar kipróbálásra kerül majd. A készítés közben azért feltûnt, hogy a recept nem feltétlenül van összhangban a képpel.:) A recepten egy picit változtattam, az én ízlésemnek kicsit sok volt bele a vaj, jobban szeretem a "tejszínesebb hatású" krémeket, viszont az íze brutálisan finom, a piskótája pedig egy álom:)

Kapucíner szelet

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 5 egész tojás
  • 5 ek. hideg víz
  • 10 ek. kristálycukor
  • 7 ek. liszt
  • 2 ek. holland kakaó
  • 1 cs sütõpor
Kávés krém
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs tejszín ízû pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 dl erõs kávé
  • 1 ek. holland kakaó
Tejszínes réteg

 4 dl tejszín
1 cs Dr. Oetker habfixáló
2 ek. porcukor

Csokimáz
  • 3 ek. holland kakaó
  • 3 ek. cukor
  • 3-5 ek. víz
  • 8 dkg vaj
 A tojásokat és a kristálycukrot habverõvel addig verem míg teljesen fel nem habosodik és kivilágosodik, hozzáadjuk a hideg vizet, majd beleszitáljuk a kakaóval, sütõporral elkevert lisztet. Sütõpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.

A piskóta nagyon lágy és puha lesz ezért igen óvatosan bánjunk vele. A sütõpapírral emeljük ki a tepsibõl és rácson hagyjuk kihûlni. Ha teljesen elhûlt csak akkor húzzuk le róla a sütõpapírt. Óvatosan vágjuk ketté. Ha ráborítunk egy tálcát, alácsúsztatunk egy másikat és úgy próbáljuk meg átfordítani akkor viszonylag törés nélkül van esélyünk mozgatni.

A puha vajat 10 dkg porcukorral habosra keverjük. A 2 cs pudingot összekeverjük a kakaóval a maradék cukorral és a tej és kávé keverékében sûrûre fõzzük. Néha átkeverve hagyjuk kihûlni. A habosra kevert vajjal alaposan összekeverjük. Én ezt mindig robotgéppel csinálom.

A tészta egyik felére rásimítjuk a pudingos krémet.

A jéghidegre hûtött tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral és a habfixálóval, ezt is elsimítjuk a kávés krémen.
Befedjük a piskóta másik felével.

A csokimázhoz a kakaót, cukrot és a vizet összekeverjük egy lábasban és elkezdjük összemelegíteni, ha keverhetetlenül sûrû, adjunk még hozzá vizet, de egyszerre csak keveset. Ha összeforrt, adjuk hozzá a vajat és a lángról levéve kevergessük addig amíg teljesen fel nem olvad. Ha langyosra hûlt, öntsük a sütire és kenjük el a tetején egyenletesen.

Én egy éjszakára hûtõbe rámoltam, másnap meleg vízbe mártogatott, letörölt késsel gyönyörûen lehet szeletelni.




Folytats a blogon ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2017/0...

sponsored links

Keres?s