Kapucíner bonbonok házilag

2014-01-15

sponsored links

Kapucíner bonbon
Amint megláttam  Dinánál, rögtön tudtam, hogy ilyen nekem is kell!
Épp nem volt itthon tejporom, meg az nálunk nem is minden élelmiszerboltban kapható, így most került rá sor, hogy elkészítsem. Nem különösebben munkaigényes, nálam a mandula darálása okozott némi gondot - majdnem "beállt" tõle a daráló, de idõben rájöttem, hogy a cukorral együtt darálva a probléma kiküszöbölhetõ.
Hozzávalók:
10 deka hántolt darált mandula
10 dek porcukor
pár csepp forró víz

2 deka zsíros tejpor
2 deka instant kávé

10 deka étcsokoládé
Elkészítés:
Miután a mandulát a cukorral együtt ledaráltam, csak annyi dolgom volt, hogy egy teáskanálnyi forró vízzel összegyúrjam. Elég könnyen összeállt, ezután kétfelé vettem, és egyik részhez hozzágyúrtam a tejport, másik részhez az instant kávéport. Mindkét esetben néhány csepp forró vízzel segítettem, hogy összeálljon.
Majd sütõpapíron 2-3 mm-nyi vastagságú téglalappá nyújtottam a tejporos masszát. Egy másik sütõpapírt mellétéve körülbelül ekkorára nyújtottam a kávésat is, majd a sütõpapírral a kávésat ráfordítottam a tejporos masszára. szorosan feltekertem. Olyan 22 centi hosszú, 3 centi átmérõjû rudam lett. Hûtõbe tettem kis idõre.
Kivéve 20 szeletre elvágtam jó éles késsel. Kicsit még formáztam rajtuk, hogy kerekebbek legyenek.
A csokit felolvasztottam, és elõször mindegyiknek csak az egyik felét csokiztam be szilikon ecsettel. Mikor megszáradtak, akkor kentem be a többi részt, és így tettem sütõpapíros rácsra megdermedni.
Mozzanatok a készítésrõl
Estefelé lettem kész vele, jó fotókat már nem lehetett kinn se csinálni. Reggelre pedig félõ, hogy már nem lesz belõle, mert igen-igen finom! Bár kissé intenzív a kávéíz, én szeretem. Remélem, azért tudunk aludni az éjjel.

Elvágva, villanyfénynél fotózva
Köszönöm Dinának a receptet!


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/01/kapuc...

sponsored links

Keres?s