Kapros-tormás csirkecombok céklás pürével

2014-02-16

sponsored links

Viszonylag egyszerû ebéd, egy kis céklával és tormával megbolondítva. A cékla-torma páros amúgy nagyon kedvencem, ételhez kombinálva pedig csudajó :) .

Kapros-tormás csirkecombok céklás pürével

Hozzávalók: 8 darab csirkecomb, só, bors, friss kapor, 1 fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 evõkanál reszelt torma, 1,5 dl tejszín; a körethez: 50 dkg krumpli, 1 fej cékla, 5 dkg vaj, só, tej.

Elkészítése: A combokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megpároljuk. Belerakjuk a combokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és a tormát, kevés vizet öntünk alá és fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor puha a tejszínnel behabarjuk. A céklát megmossuk és vízben megfõzzük, majd lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfõzzük, leszûrjük, majd áttörjük, és a céklával összekeverjük, végül tejjel és vajjal lazítjuk és sóval ízesítjük.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/16/kapros...

sponsored links

Keres?s