Kapros-tejszínes cukkinifõzelék

2014-07-19

sponsored links

Hozzávalók:
2 db nem túl nagy cukkini (amolyan rántani való)
1 dl fõzõtejszín
1 jó nagy ek. apróra vágott kapor
ízlés szerint só
1 gerezd fokhagyma
ételízesítõ
Elkészítés:
Ha a cukkini jó zsenge, akkor hámozni nem is kell, csak jól megmosni. Én legalábbis nem tisztítottam, szerintem igazán jól mutat a sok zöld csíkocska a fõzelékben. Legyaluljuk, aztán picit besózva hagyjuk állni pár percet. Kinyomkodva lábosba tesszük, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk pici ételízesítõvel és a kapor felével, majd annyi vizet öntünk rá, amennyirõl úgy gondoljuk, fõzeléknek megfelelõ lesz. Mondjuk annyit, hogy egy ujjnyira kényelmesen ellepje. Több nem igen kell, hiszen a cukkini fõzés közben összeesik kicsit. Nem kell neki sok idõ a tûzön, a zsenge gyalult szálak hamar megpuhulnak. Nincs is más tennivalónk, mint rácsorgatni kevergetés közben a fõzõtejszínt, hagyni, hogy kicsit besûrítse a fõzeléket, majd megszórjuk a maradék friss kaporral a tetejét, és már lehet is tálalni, feltéttel, vagy csak úgy natúr, kinek-kinek ízlése szerint.





Ha nyár és zöldségszezon, akkor nálam az egyik legkedveltebb a cukkini. Annyi finomság készíthetõ belõle percek alatt. S bár a fiúk nem nagyon rajonganak a tökfõzelékért, s így erre sem néztek jó szemmel, én azért egy nagy tányérral belapátoltam belõle. Maradt még egy adag, s nagy elõnye, hogy délután ha gondolok egyet, csak kikapom a hûtõbõl,  melegíteni sem kell, hidegen is be lehet kanalazni ezt a finomságot :-)


Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2014/07/ka...

sponsored links

Keres?s