Kapros lepény - Gergelics Zsóka receptje

2014-01-10

sponsored links

Egy közepes méretû tepsiben sült lepényhez:





1/2 kg liszt,
3 dl langyos víz,
1 kávéskanál cukor,       
2,5 dkg élesztõ,
2 teáskanál só,
? dl olaj,

A hozzávalókat bedagasztom és hagyom jól megkelni. Addig egy jó nagy csokor friss kaprot apróra vágok és 2 kanál forró zsírban (már a tûzrõl levéve) egy pillanatig átforgatom és 1 teás kanál sót teszek bele. Mikor a tészta megkelt, beleteszem a tepsibe (amit nem kell kikenni semmivel) és kézzel szétnyomkodom annyira, hogy beterítse az egész tepsit. A kihûlt zsíros kaporból 1 kanállal rálocsolok a tésztára, majd kettõbe hajtom, újból szétnyomkodom kézzel, újabb kanál kapor, újra hajtogatom és így tovább, amíg tart a kapor. Annál jobb, minél többször hajtom, annál foszlósabb lesz tõle. A végén kockákra vágom a nyers tésztát, s így bevagdosva teszem be az elõmelegített sütõbe.
A recept Julika barátnõmtõl származik, aki gyermekkorában a hajdúságban tanulta a nagymamájától.


Folytats a blogon ... nagymamamkonyhaja.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s