Kapros-citromos t?r?s batyu

2023-10-07

sponsored links

Pihe-puha, foszl?s t?szta, ?zletes kapros-citromos t?r?s t?ltel?kkel. Az egyik legfinomabb kelt t?szt?m! M?r s?t?s k?zben is ellen?llhatatlan illata van!




Hozz?val?k a t?szt?hoz:

24 darabhoz

60 dkg finomliszt
3 dkg friss ?leszt?
3 dl tej
1 mokk?skan?l s?
10 dkg olvasztott vaj
5 dkg porcukor
1 ev?kan?l krist?lycukor
2 toj?s
f?l citrom reszelt h?ja (kezeletlen citrom)

A t?ltel?khez:
45 dkg teh?nt?r?
10 dkg b?zadara
1 cs. van?li?s cukor
kb. 10 dkg krist?lycukor (vagy ?zl?s szerint)
2 toj?ss?rg?ja
f?l citrom reszelt h?ja (kezeletlen citrom)
1 kis csokor kapor

+ a tetej?re a leken?shez 1 toj?s felverve 
1 te?skan?l cukor ?s 2 ev?kan?l tejf?l kever?ke


S ? T E M ? N Y E S  K ? N Y V E I M  +  P?TTY?S KER?MI?K
(t?ny?rok, b?gr?k, t?lak, f?szertart?k)

megrendelhet?k a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:




Elk?sz?t?s:
  1. A t?szt?hoz az ?leszt?t 1 dl langyos tejben az 1 ev?kan?l krist?lycukorral sim?ra keverj?k, felfuttatjuk.
  2. Az ?tszit?lt lisztet a porckorral, s?val ?sszekeverj?k, hozz?adjuk a toj?sokat, a citrom h?j?t, a felfuttatott ?leszt?t ?s a marad?k 2 dl langyos tejet - el kezdj?k dagasztani a t?szt?t. V?g?l hozz?csorgatjuk az olvasztott vajat, mellyel egy j? l?gy, enyh?n ragacsos t?szt?t dagasztunk. Pici liszttel vagy langyos tejjel korrig?ljunk az ?llag?n, ha nem megfelel?. Letakarva a dupl?j?ra kelesztj?k.
  3. Az ?tt?rt t?r?hoz hozz?adjuk a b?zadar?t, a van?li?s cukrot, krist?lycukrot, a reszelt citrom h?j?t, a toj?ss?rg?kat ?s a megmosott, megt?r?lt, apr?ra v?gott kaprot. ?sszekeverj?k.
  4. A megkelt t?szt?t 4 egyenl? r?szre osztjuk, majd mindegyiket egyenk?nt kiny?jtjuk kb. f?l centim?ter vastag t?glalap alak?ra, ?s mindegyiket 6 egyenl? n?gyzetre osztjuk, ?gy ?sszesen 24 db n?gyzet lesz. (4 x 6 n?gyzet)
  5. Minden n?gyzet k?zep?re tesz?nk egy kan?l t?ltel?ket, a t?szta n?gy sark?t ?sszefogjuk, j?l ?sszecsippentj?k, hogy a batyu ne ny?ljon sz?t s?t?s k?zben.
  6. A batyukat szilikonos s?t?pap?rral kib?lelt tepsibe (vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe) tessz?k szorosan egym?s mell?, hogy m?r ne tudjanak tereb?lyesedni, ink?bb felfel? "n?jenek" s?t?s k?zben.
  7. A felvert toj?ssal lekenj?k a tetej?t, majd pihentetj?k m?g kb. 10 percig.
  8. A 2 ev?kan?l tejf?lt ?sszekeverj?k az 1 te?skan?l cukorral, ?s a batyuk tetej?t lekenj?k a cukros tejf?llel is.
  9. El?meleg?tett, 170 fokos l?gkever?ses s?t?ben 15-17 perc alatt sz?p aranybarn?ra s?tj?k. Hagyom?nyos s?t?ben kb. 30 perc a s?t?si id?. (A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet!)
  10. Porcukorral meghintve t?laljuk.

J? ?tv?gyat!

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2023/10/kapros-...

sponsored links

Keres?s