Kapribogyós szûzérme

2014-07-31

sponsored links



Hozzávalók  4 személyre: 1 nagyobb vagy két kisebb szûzpecsenye, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evõkanál kapribogyó, 2 evõkanál liszt, 2 dl tejszín, 2-3 evõkanál olaj, só, bors, fûszerpaprika; a körethez: 20 dkg rizs, 15 dkg konzervkukorica, só, 1 teáskanál házi ételízesítõ, 2 dkg vaj, petrezselyemzöld

Elkészítése: A szûzpecsenyét hártyájától megpucoljuk, 1-1,5 cm vastagságúra szeleteljük és nagyon kicsit megklopfoljuk. A lisztet összekeverjük egy kevés borsóval meg fûszerpaprikával, a húsokat enyhén megsózzuk és beleforgatjuk a fûszeres lisztbe.  A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Közben rátesszük a húst, mindkét felén átsütjük, majd felöntjük egy kevés vízzel és kb. 5 perc alatt megpároljuk. Mikor megpuhult hozzáadjuk a  kapribogyót, ráöntjük a tejszínt és összerotyogtatjuk. Tálalásig lefedve pihentetjük. A rizst megmossuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítõt és puhára fõzzük. A végén hozzáadjuk a kukoricát is, felforraljuk, majd leszûrjük és lecsöpögtetjük. A vajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és összekavarjuk a kukoricás rizzsel. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/07/ka...

sponsored links

Keres?s