Kantin ? Menü

2014-07-31

sponsored links

Egy két fájdalmas nap a hét elején és már megint csütörtök van. Mindjárt itt a hétvége, amikor tehetjük, amihez kedvünk van. A kötelezettségeink azon része, ami masszív 8 órákat vesz el a napjainkból hétköznapi hóborttá változik, és a felszabaduló idõben elmehetünk például étterembe. Ha tehetitek menjetek is, nem csak a fõzést, de a mosogatás is megússzátok és ha például az Oktogonnál található Kantinba tértek be, akkor nem fogtok csalódottan távozni. Sajnos nem a mai ebédemrõl olvashattok, ilyen program nekem is jellemzõen csak hétvégén fér bele. A hely honlapján olvashatjuk, hogy mi náluk a módi, ami biztos, nem egy hétköznapi étterem. A szakácsok minden reggel a piacon kezdenek, és a frissen beszerzett alapanyagokból készítik el a napi menüt. Igen ez az a hely, ahol minden nap csak menü van. A menü 2500 forint,amiért választhatunk egy elõételt, egy fõételt és még egy desszertet is. Az étel itallal az igazi, 1-2000 forint körül, már egy üveg jóféle bort is elkortyolgathatunk evés közben. Ahogyan a hely, úgy a leírás sem hétköznapi, a bevezetõ után a fogásokat veszem sorra.

Elõétel: Ilyen helyre nem megy bús panda ként az ember, így az étkezés minden pontjáról nem egy, hanem egybõl két fogás is terítékre kerül. Elõételnél jellemzõen van egy leves és van az úgynevezett 3 darab magyaros ízelítõ. Levesek közül gulyás szinte mindig lehet választani, de ottjártunkkor eperleves is került az étlapra, így elénk is. A leves egyértelmûen sok eper felhasználásával készült, ami nem csak a szívébõl, állagából is kiderült. Az íze lágy kicsit krémes és szerencsére nem túl édes, igazán frissítõen hat ilyen melegben az emberre. Az én választásom a magyaros ízelítõk közül, némi májpástétom, kõrözött és az elengedhetetlen paprikás szalámi. Ízlésesen, fatálon kerül elém, mellé kiadós mennyiségû fehér kenyeret kínálnak. Az ízek rendben vannak, a májas mellékízektõl mentes. A körözött olyan, mintha otthon ettem volna, a paprikás szalámi egyetlen hibája, hogy fikarcnyit sem pikáns. Az elõételek tálalása, minõsége és mennyisége is hibátlan, de elárulom, nem nagyon fogok panaszkodni.

600true thumbnails under 337true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
 
 
 
 
 

Fõétel: A fõétel rendelésénél, azért volt némi fennakadás, de mivel úrnak születtem, így a gyengébb nemet hagytam gyõzedelmeskedni. Gyengébb nem ide vagy oda, nem elém kerül a mustáros tarja. Azért a szakma kötelez, így bele-bele kontárkodtam. A hússzelet fûszerezése csillagos ötös, a vékony mustárréteggel tökéletessé tették. A mellé kínált saláta, szintén igazán évszakhoz illõ köret. Mivel a hússzelet méretes, és nem is éppen vékony, így kiváló ötlet, hogy nem terhelik a vendéget nehéz körettel. Az összetevõk között répát, többféle salátát, kukoricát találunk. Ezeket egy intenzív ízû szósszal tették szaftosabbá, amibõl bár nem került rá sok, de így is éppen elég. Ami nekem jutott, az nem más, mint egy marhapörkölt, házi tarhonyával. A pörkölt sûrû, telis-tele van hússal, még most is összefut a nyál a számban. A házi tarhonya bár nem a kedvencem, de ehhez a remek pörkölthöz kifejezetten passzolt. Minimális hiányosság, ami ennél a résznél eszembe jutott, hogy azért egy káposztasaláta, vagy egy kovászos uborka még magasabb szintre tudta volna emelni az élményt. A fõételekrõl összességében azt tudom elmondani, hogy érezhetõen friss alapanyagokból készültek, és hibát nem találtam bennük.

600true thumbnails under 337true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
 
 
 
 
 

Desszert: Az étkezés második etapjánál úgy kortyolgattuk a Skizo Rose -t, hogy már egy falat sem fog lecsúszni a torkunkon. Mindezt addig bírtuk tartani, még meg nem érkeztek a desszertek. Az asztalra pár szem friss eper került, méghozzá cukros tejföllel körítve. Aki esetleg nem próbálta még ezt a két dolgot együtt, annak azt javaslom, hogy még ma essen neki, nem fogja tudni abbahagyni. A pont az i-re pedig a meggyes rétes. A rétesbe töltött megy enyhén savanykás íze, a vékony tésztával, és a tetejére szórt porcukorral egy remek befejezése volt egy remek vacsorának.

600true thumbnails under 337true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
 
 
 
 
 

Az összbenyomás a helyrõl egyértelmûen pozitív. 2500 forintért, merem állítani, hogy nem sok helyen kapunk ekkora adag, ilyen változatos és ilyen finom ételt. Sajnos sok hely van még a városban, ami meghódításra vár, így nem biztos, hogy a közeljövõben, de ide biztos, hogy még be fogok térni. Itallal együtt két fõre kb. 8000 forintból egy kellemes környezetben eltöltött vacsorára kínál lehetõséget a Kantin az Andrássy úton.


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/kantin-menu/?utm_source...

sponsored links

Keres?s