Kampány a magyar sertéshús jegyében (x)

2014-04-13

sponsored links

 _ZBA7557.jpg

 

 

 

A vidékfejlesztési stratégia kiemelten fontos része a ?Fogyasztói szemléletformálás program?, amely több társadalmi és gazdasági célt ötvöz, fõként a magyar élelmiszerek fogyasztásának növelése érdekében. A stratégia része egyebek között a genetikai állomány javítása, a termékek piacra jutási feltételeinek könnyítése, a kiváló magyar sertéshúst jelölõ védjegy kidolgozása, és még számos intézkedés, amely a magyar sertéságazat helyzetét hivatott javítani.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága által létrehozott sertéshús-kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a sertéshús, és az ebbõl készült húskészítmények magyar gasztronómiában betöltött szerepére. Fontosnak tartjuk, hogy a fogyasztó tisztában legyen azzal, hogy a sertéshús mértékletes fogyasztása fontos része az egészséges táplálkozásnak (B-vitamin és ásványianyag-tartalma kiemelten magas). A kampányban komoly hangsúlyt kap a tudatos vásárlók arányának növelése.

 

 

 

 _ZBA7716.jpg

 

 

 

 

HU pecsét

Egyre több a tudatos vásárló, aki ha teheti, magyar terméket tesz a kosarába. A ?HU állatorvosi pecsétnek? (ovális körben HU felirat az üzem számával) köszönhetõen a vásárló könnyen felismerheti, hogy az adott termék Magyarországról származik. Ha magyar sonkát szeretnénk a húsvéti asztalra tenni, a húsok csomagolásán érdemes ezt a jelzést keresni.

 

 

 

Miért jó a magyar sertéshús?

A magyar minõségi húsárut fiatal, telt húsformákat mutató állatok adják, melyek a tápanyagdús, káros szennyezõ anyagoktól mentes hazai gabonán nevelkedtek. Húsuk a kedvezõ tenyésztési körülményeknek köszönhetõen puha és finom rostú, nem túl zsíros, de nem is élvezhetetlenül száraz. 

 

 

 

 _ZBA7706.jpg

 

 

 

Új minõség ellenõrzési rendszer

A tudatos fogyasztók körében egyre erõsebben megjelenik az igény egy átfogó, megbízható minõségellenõrzési rendszerre, amelynek köszönhetõen a vásárlás során megfelelõ tájékoztatást kapnak az adott termék minõségérõl.

 

A fenti igényre válaszolva a Vidékfejlesztési Minisztérium létrehozta a Kiváló Minõségû Sertéshús (KMS) Védjegyet.  A védjegy alapja a teljes sertés termékpályát lefedõ, átfogó terméktanúsítási rendszer. Használatára azok az állattartók, vágóhidak, feldolgozó üzemek és kiskereskedelmi vállalatok pályázhatnak, akik biztosítani tudják a kiváló minõséget.

 

Az védjegyet viselõ áru esetén garantált, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett, valamint a húsa meghatározott márványozottsággal és sajátos, különleges ízzel és illatvilággal rendelkezik. A tanúsítás vizsgálja a termékek minõségét és az elõállítás élelmiszerbiztonsági, nyomonkövethetõségi, állatjóléti, takarmányozási, higiéniai és termeléstechnológiai feltételeit. A védjegyet elnyert termékek azonosíthatósága érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium olyan módszereket alkalmaz, amelyek biztosítják az elõállítás során a felhasznált alapanyagok és félkész termékek visszavezethetõségét, folyamatos ellenõrzését.

 

 

 

 600x500px.jpg

 www.voroshus.hu

 

 

 

(x) Promóció

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/04/13/ka...

sponsored links

Keres?s