Kalandozzunk Marokkóba?

2014-05-20

sponsored links

Most õ is beáll a sorba, az én kis receptáramba. Szerintem ez a legjobb, ami egy csirkével történhet? Imádom a csirke húst, annyi féleképpen lehet variálni, különbözõ pácokkal megbolondítva, mindig más és más ízletes finom és gyors elkészítésû finomságot kapunk, és ha salátával tálaljuk, az egészséges étrendbe is beilleszthetõ. Így biztosan nem unjuk meg, és nem lesz egyhangú az étkezésünk? Ez az ízletes sült csirke pácolt marokkói stílusban egyszerûen fenséges? Mit is mondhatnék róla még, egyszerûen ki kell próbálnotok ezt is, a sok sült csirke receptem mellett? :) mert megéri?



Marokkói sült csirke - zöldséges rizzsel5Marokkói sült csirke/zöldséges rizzsel

Hozzávalók:

3 db csirkecomb ? alsó/felsõ

Pác:

? tk pirított õrölt kömény

? ek citrom leve

4 ek olívaolaj

1 tk piros paprika

1/8 tk fahéj

1/8 tk gyömbér

? tk kurkuma

? tk cayenne bors

? tk durvára tört szecsuani bors

3 gerezd fokhagyma - átnyomva



Elkészítés:

Mossuk meg a csirkecombokat, és vágjuk ketté, így összesen 6 db csirkecombunk lesz. Itassuk le róla a felesleges vízet egy papírszalvétával, és vagdossuk több helyen, 3-4 helyen és sózzuk meg jól, minden oldalát és tegyük félre.

Egy száraz serpenyõben, pirítsuk meg a köményt, vigyázzunk, meg ne égjen hamar elkészül. Ezt követõen tegyük egy mozsárba, vagy darálóba.

Marokkói sült csirke - zöldséges rizzsel1

Ha ezzel megvagyunk, a fenti pác hozzávalókat is adjuk hozzá, és törjük össze.

A összekevert fûszerpáccal dörzsöljük be a csirkét, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy fél órát, vagy akár egy éjszakát is.

Marokkói sült csirke - zöldséges rizzsel2

Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon kb. 30-40 percig süssük, ezt követõen fólia nélkül még 15 percig ropogósra süssük a csirkét. Akkor jó a sült csirke, amikor könnyen leválik a csontról a hús.

Grillsütõben, vagy kerti faszenes grillen is kisüthetjük.

Amíg sül a csirke készítsük el a rizst.



Zöldséges rizs:

Hozzávalók:

1 ? csésze ?A? minõségû rizs

2 ? csésze, forró víz ? vagy húsleves alaplé

só ? ízlés szerint

szecsuani bors - durvára darált

1 doboz konzerv kukorica ? lé nélkül

1 szál zöldhagyma ? apró karikára vágva

1 kis friss chili ? apróra vágva

1 tk kókuszzsír vagy olíva olaj

Elkészítés:

Egy serpenyõbe tegyük bele a kókuszzsírt vagy olajat, ha már felhevült, akkor a megmosott rizst, pirítsuk meg egy kicsit - Addig pirítom, amíg kb. a rizsszemek fele már csont fehérré pirult, de a másik fele még az olajtól kissé szürkébb színû -, és adjuk hozzá a vízet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Marokkói sült csirke - zöldséges rizzsel3

Közepes lángon felforraljuk, fedõ alatt, utána megkeverjük villával, és alacsony hõfokon még jó 10 percig fõzzük, amíg meg nem puhul a rizs. Kapcsoljuk le a hõt és hagyjuk fedõ alatt pihentetni.

Addig öntsük le a kukoricáról a levet, vágjuk fel a chilit és a zöldhagymát. A megsült csirke kurkumás szaftjával ? ízlés szerint ? öntözzük meg a rizst, és szórjuk meg kukoricával, hagymával és chili paprikával. Keverjük össze.

Marokkói sült csirke - zöldséges rizzsel4

Tálalásnál a marokkói sült csirke mellé tálaljuk.

*Tipp: Sokan kedvelik a gyors rizst, azt is lehet használni hozzá, ha épp sietünk és nincs kedvünk bíbelõdni a rizsfõzéssel? pld. Uncle Bans?s, ez jó minõségû, ha választani kell, ezt ajánlom? A dobozon lévõ utasításnak megfelelõen, fõzzük meg a rizst, és a fentiek szerint ízesítsük.

Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s