Kalandjaink a konyhában, ha nincs túl sok idõnk?
sponsored links
Ma igazi lélekmelegítõ ételt készítettem. Az egyik kedvencem, mert hihetetlenül egyszerû, gyorsan 30 perc alatt, hipp-hopp, varázslatos és egészséges, pikáns vacsorát készítetsz. Afrodiziákum a javából, így, ha fülledt erotikára vágysz, ezt ki kell próbálnod, a chili és az édes íz, szinte kiváló ajzószer. Arról nem is beszélve, hogy egyszerûen imádni való! Akár igazi buli kaja is lehet, mellyel feldobhatod az unalmas hétköznapokat?
Klarissz Chilis szószban pácolt/sült szezámmagos csirkemell falatkák/kéksajtos salátával
Hozzávalók:
? kg csirkemell ? vagy én a hentesnél csirke szárnytõt szoktam venni ? lebõrözve, darabolva, konyhakészen: 1.190,- Ft/kg árért.
2 ek kukoricaliszt
Pác:
? üveg chili szósz ? ázsiai boltban kapható
Köret:
1 zacskó reszelt káposzta/sárgarépa
1 db zöldhagyma
6 db koktél paradicsom
kéksajt apróra tördelve
1 ek balzsamecet
1 ek extra szûz olíva olaj
4-5 db burgonya szalma csíkokra vágva
himalája só
Mártogatós:
chili szósz
Sütéshez:
kókuszzsír
Elkészítés:
A húst kis falatkákra vágjuk, - vagyis nekem csak egy kicsit kellett, a nagyobbakat kisebbre, mert már elõkészítve vettem szinte, ahogy fentebb írtam a hozzávalóknál -. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük róla a vízet, és besózzuk.
Ezt követõen egy tányérba helyezzük, és egy fél üveg chili szószt öntünk rá. Minimum ? óráig pácoljuk, de még jobb, ha egy egész éjszakán át. - Én mindig elõretervezek, hogy mit eszünk, így a pácoláshoz a húst egy éjszakán át szoktam a hûtõbe érlelni, hogy az ízek még jobban összeérjenek -.
Közben mossuk meg a burgonyát, nem kell lehámozni, és vágjuk fel szalma vékonyságúra, és tegyük egy szûrõbe és úgy egy tál vízbe, hogy ne barnuljon meg.
Amikor ezzel is készen vagyunk, készítsük össze a salátánkat, egy tálba tegyük bele a zacskóból kiszedett reszelt káposztát/sárgarépát.Tegyük hozzá a félbe vágott paradicsomot, vágjuk karikára a zöldhagymát, ezzel is szórjuk meg, locsoljuk meg balzsam ecettel és olíva olajjal, és egy salátás kanállal keverjük össze. Tálalásnál kéksajtot daraboljunk rá.
Most térjünk vissza a husikánkhoz. Ha letelt az idõ, áttöltjük egy tálba a pácos húst, és 2 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk hozzá, és forró kókuszzsírba kisütjük.
Ha elkészült, akkor a burgonyát is, melyet lecsöpögtettünk, kisütjük, ha kisültek, akkor egy csipet himalája sóval sózzuk.
Tálaljuk a sült csirkemell falatkákat az elkészített salátával, szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával és kéksajttal szórjuk meg. Pikáns chili szósz mártogatós adhatunk hozzá még, az intenzívebb ízek fokozása érdekében.
Jó étvágyat!
Klarissza
Klarissz Chilis szószban pácolt/sült szezámmagos csirkemell falatkák/kéksajtos salátával
Hozzávalók:
? kg csirkemell ? vagy én a hentesnél csirke szárnytõt szoktam venni ? lebõrözve, darabolva, konyhakészen: 1.190,- Ft/kg árért.
2 ek kukoricaliszt
Pác:
? üveg chili szósz ? ázsiai boltban kapható
Köret:
1 zacskó reszelt káposzta/sárgarépa
1 db zöldhagyma
6 db koktél paradicsom
kéksajt apróra tördelve
1 ek balzsamecet
1 ek extra szûz olíva olaj
4-5 db burgonya szalma csíkokra vágva
himalája só
Mártogatós:
chili szósz
Sütéshez:
kókuszzsír
Elkészítés:
A húst kis falatkákra vágjuk, - vagyis nekem csak egy kicsit kellett, a nagyobbakat kisebbre, mert már elõkészítve vettem szinte, ahogy fentebb írtam a hozzávalóknál -. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük róla a vízet, és besózzuk.
Ezt követõen egy tányérba helyezzük, és egy fél üveg chili szószt öntünk rá. Minimum ? óráig pácoljuk, de még jobb, ha egy egész éjszakán át. - Én mindig elõretervezek, hogy mit eszünk, így a pácoláshoz a húst egy éjszakán át szoktam a hûtõbe érlelni, hogy az ízek még jobban összeérjenek -.
Közben mossuk meg a burgonyát, nem kell lehámozni, és vágjuk fel szalma vékonyságúra, és tegyük egy szûrõbe és úgy egy tál vízbe, hogy ne barnuljon meg.
Amikor ezzel is készen vagyunk, készítsük össze a salátánkat, egy tálba tegyük bele a zacskóból kiszedett reszelt káposztát/sárgarépát.Tegyük hozzá a félbe vágott paradicsomot, vágjuk karikára a zöldhagymát, ezzel is szórjuk meg, locsoljuk meg balzsam ecettel és olíva olajjal, és egy salátás kanállal keverjük össze. Tálalásnál kéksajtot daraboljunk rá.
Most térjünk vissza a husikánkhoz. Ha letelt az idõ, áttöltjük egy tálba a pácos húst, és 2 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk hozzá, és forró kókuszzsírba kisütjük.
Ha elkészült, akkor a burgonyát is, melyet lecsöpögtettünk, kisütjük, ha kisültek, akkor egy csipet himalája sóval sózzuk.
Tálaljuk a sült csirkemell falatkákat az elkészített salátával, szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával és kéksajttal szórjuk meg. Pikáns chili szósz mártogatós adhatunk hozzá még, az intenzívebb ízek fokozása érdekében.
Jó étvágyat!
Klarissza