Kalandjaink a konyhában, ha nincs túl sok idõnk?

2014-08-06

sponsored links

Ma igazi lélekmelegítõ ételt készítettem. Az egyik kedvencem, mert hihetetlenül egyszerû, gyorsan 30 perc alatt, hipp-hopp, varázslatos és egészséges, pikáns vacsorát készítetsz. Afrodiziákum a javából, így, ha fülledt erotikára vágysz, ezt ki kell próbálnod, a chili és az édes íz, szinte kiváló ajzószer. Arról nem is beszélve, hogy egyszerûen imádni való! Akár igazi buli kaja is lehet, mellyel feldobhatod az unalmas hétköznapokat? :)



chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával4Klarissz Chilis szószban pácolt/sült szezámmagos csirkemell falatkák/kéksajtos salátával

Hozzávalók:

? kg csirkemell ? vagy én a hentesnél csirke szárnytõt szoktam venni ? lebõrözve, darabolva, konyhakészen: 1.190,- Ft/kg árért.

2 ek kukoricaliszt





Pác:

? üveg chili szósz ? ázsiai boltban kapható



Köret:

1 zacskó reszelt káposzta/sárgarépa

1 db zöldhagyma

6 db koktél paradicsom

kéksajt apróra tördelve

1 ek balzsamecet

1 ek extra szûz olíva olaj

4-5 db burgonya szalma csíkokra vágva

himalája só

Mártogatós:

chili szósz

Sütéshez:

kókuszzsír

Elkészítés:

A húst kis falatkákra vágjuk, - vagyis nekem csak egy kicsit kellett, a nagyobbakat kisebbre, mert már elõkészítve vettem szinte, ahogy fentebb írtam a hozzávalóknál -. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük róla a vízet, és besózzuk.

chili szószban pácolt csirkemell csíkokchili szószban pácolt csirkemell csíkok sütése

Ezt követõen egy tányérba helyezzük, és egy fél üveg chili szószt öntünk rá. Minimum ? óráig pácoljuk, de még jobb, ha egy egész éjszakán át. - Én mindig elõretervezek, hogy mit eszünk, így a pácoláshoz a húst egy éjszakán át szoktam a hûtõbe érlelni, hogy az ízek még jobban összeérjenek -.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával5

Közben mossuk meg a burgonyát, nem kell lehámozni, és vágjuk fel szalma vékonyságúra, és tegyük egy szûrõbe és úgy egy tál vízbe, hogy ne barnuljon meg.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával6

Amikor ezzel is készen vagyunk, készítsük össze a salátánkat, egy tálba tegyük bele a zacskóból kiszedett reszelt káposztát/sárgarépát.Tegyük hozzá a félbe vágott paradicsomot, vágjuk karikára a zöldhagymát, ezzel is szórjuk meg, locsoljuk meg balzsam ecettel és olíva olajjal, és egy salátás kanállal keverjük össze. Tálalásnál kéksajtot daraboljunk rá.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával11

Most térjünk vissza a husikánkhoz. Ha letelt az idõ, áttöltjük egy tálba a pácos húst, és 2 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk hozzá, és forró kókuszzsírba kisütjük.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával12

Ha elkészült, akkor a burgonyát is, melyet lecsöpögtettünk, kisütjük, ha kisültek, akkor egy csipet himalája sóval sózzuk.

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával1

chili szószban pácolt-sült szezámmagos csirkemell csíkok salátával9

Tálaljuk a sült csirkemell falatkákat az elkészített salátával, szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával és kéksajttal szórjuk meg. Pikáns chili szósz mártogatós adhatunk hozzá még, az intenzívebb ízek fokozása érdekében.

Jó étvágyat!

Klarissza




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s