Kalózhajó torta

2011-04-17

sponsored links


Bevallom, egyáltalán nem rajongtam a gondolatért, hogy kalózhajót készítsek..pedig ez volt a megrendelõ kérése. Gondoltam, amikor majd nekifogok, megjön a kedvem..de nem. Valahogy nem lett a szívem csücske ez a torta, bár igaz, miután elkészült, akkor már tetszett :) Természetesen most sem egyedül készítettem, hanem férjemmel kettesben. Azt vettem észre, hogy egyre komolyabban veszi ezt a tortakészítést, folyton beleszól a dolgokba s fõnökösdit játszik nekem.. De aranyosan csinálja, úgyhogy nem haragszunk :) Mindig olyan jó, amikor kettesben alkotunk.

A torta alapja egy 10 és egy 5 tojásos piskóta, elõbbi küzepes tepsiben sütve, utóbbi kicsiben.
A két piskótából faragtuk ki a hajót.


A töltelék csokikrém: másfél csomag csokis pudingpor 7 dl tejjel, 6 evõkanál cukorral fõzve, langyosan 10 dkg vajjal kikavarva. 20 dkg étcsokoládé felolvasztva, 10 dkg vajjal kikavarva, a két krém összedolgozva, torta betöltve.

Kakaóval színezett fondanttal bevonva. A karzatok, kormány csokoládéból készült, a figurák marcipánból, a vitorlák fapálcikára ragasztott fondantból. Fekete ételfestékkel írtunk, rajzoltunk.


Összességében teljesen elégedettek vagyunk. Nagyon jól esett a szívemnek, hogy amikor a tortát átadtuk, mindenkinek felcsillant a szeme, és nem gyõzték dícsérni.
Mindig mondom: ezért érdemes ezt csinálni, az emberek öröme miatt!


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2011/04/kalozh...

sponsored links

Keres?s