Kakukkfüves sült csirke

2014-07-05

sponsored links

Még Nagyágon gyûjtöttem egy kis csokor kakukkfüvet, azzal készült ez a finom sült. Én eddig nem nagyon használtam kakukkfüvet, nem is tudtam, hogy ennyire jól kiegészíti a sültek ízét, hát még a krumpliét. Nagyon, de nagyon ízlett, bárcsak több kakukkfüvet szedtem volna. A csirke pedig házi csirke, a szüleim udvarából. Csak ajánlani tudom, egyszerû és nagyszerû.


Hozzávalók (4 személy részére): 1 közepes házi csirke (kb 1, 5 kg), 1 kg krumpli, kis csokor szárított kakukkfû, 3 - 4 evõkanál tyúkzsír, só, bors.
Elkészítése: a krumplit meghámozzuk, kettõbe vágjuk, egy sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, sózzuk, megszórjuk kevés morzsolt kakukkfûvel, rákanalazunk 1 evõkanál tyúkzsírt, jól összeforgatjuk. A konyhakész csirkét alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a hasüregét is, jól bekenjük tyúkzsírral, megszórjuk morzsolt kakukkfûvel, a hasüregébe is helyezünk néhány szál kakukkfüvet, a krumpli tetejére helyezzük, mellehúsával fölfele, alufóliával lefödjük, s elõmelegített sütõben, közepes hõfokon, saját levében puhára pároljuk. Hústûvel ellenõrizzük, hogy elkészült-e, amikor a tû nyomán nem enged rózsaszín lét, akkor kész van. Ekkor kifödjük, s saját zsírjával locsolgatva kissé megpirítjuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s