Kakukkfüves sárgarépa fõzelék

2014-04-08

sponsored links









Az oviban ez volt a kedvenc fõzelékem. ...mármint a sárgarépa fõzelék. Igaz, ami igaz, ennek a variációnak nem sok köze van a jól ismert óvodai menzás változathoz. :D Hacsak annyi nem, hogy mindkettõ sárgarépából készül. Ha jól emlékszem ez volt életem elsõ fõzeléke is, amit megfõztem, ugyanis otthon senki nem szereti, ezért hát megfõztem magamnak. Hogy ízlett-e a saját menzás fõzelék, arra már nem emlékszem, de olyan rossz nem lehetett, ha azóta is szeretem. Igaz, azóta rendesen átalakult a recept, de ez a jó a fõzésben. :)











Hozzávalók 3-4 személyre:
50 dkg sárgarépa (tisztítva)
1 kis fej vöröshagyma
~4 dl húsleves alaplé
kakukkfû
3-4 ek. tejföl
sima liszt

3-4 ek. olívaolaj

  1. A sárgarépát felkarikázzuk, a vöröshagymát finomra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat, majd rátesszük a hagymát, sárgarépát és közepes lángon ~5-7 percig kevergetve dinszteljük/pirítjuk. Felöntjük annyi alaplével, ami épp ellepi ízesítjük sóval, kakukkfûvel és lefedve félpuhára fõzzük.
  2. A tejfölt kikeverjük egy kevés liszttel, alaplével, majd óvatosan kevergetve -hogy ne törjük a répát- besûrítjük vele a fõzeléket. Két-három merõkanálnyit kiszedünk belõle, botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a fõzelékhez -csak a színe kedvéért :)-, átkeverjük és forralunk egyet rajta. Ha kell, még ízesítjük sóval, kakukkfûvel.








Most épp mustáros csirkemell volt hozzá. :)

    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s