Kakukkf?ves gomba kr?mleves - Sup? crem? de ciuperci cu cimbri?or

2023-06-19

sponsored links


Hozz?val?k 4 szem?lyre: 50 dkg csiperke gomba, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 4 dkg vaj, 2 dl tejsz?n, 1 ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t?, 1 dl feh?rbor, 1-2 sz?l friss kakukkf?, s?, feh?rbors, p?r csepp olaj.

Elk?sz?t?se: Az apr?ra v?gott hagym?t megdinsztelj?k a vajon, hozz?adjuk a szeletekre v?gott gomb?t(2-3 kisebb darabot f?lretesz?nk), n?ha meg-megkavarva tov?bb dinsztelj?k, majd s?zzuk, bors?zzuk, beletessz?k a kakukkf?vet meg az ?tt?rt fokhagym?t, fel?ntj?k 1,5 l v?zzel ?s puh?ra f?zz?k. F?lrevessz?k, botmixerrel kr?mesre turmixoljuk, majd visszatessz?k a t?zre ?s hozz?adjuk a tejsz?nnel elkavart kem?ny?t?t meg a bort. Tov?bbi 3-4 percig forraljuk, majd f?lrevessz?k. A megmaradt gomb?t szeletekre v?gjuk, forr? serpeny?ben, p?r csepp olajon megs?tj?k, majd a kr?mlevessel t?laljuk.



Sup? crem? de ciuperci cu cimbri?or

Ingrediente pentru 4 persoane:  500 g ciuperci Champignons, 1 ceap?, 1-2 c??ei de usturoi, 40 g unt, 200 ml sm?nt?n? lichid? de g?tit, 1 lingur? amidon, 100 ml vin alb, cimbri?or, sare, piper alb, ulei.

Prepararea: Se tope?te untul, se adaug? ceapa m?run?it? ?i ciupercile feliate(se las? 2-3 ciuperci pentru servire), se c?lesc p?n? scad, dup? care se asezoneaz? cu sare, piper, usturoi pisat ?i cimbri?or, se toarn? vinul ?i se las? s? se evapore alcoolul, dup? care se toarn? 1,5 litri de ap? ?i se fierbe sub capac. Dup? 15 minute se ia deoparte, se mixeaz? cu blenderul vertical ?i se pune ?napoi pe foc. Amidonul se amestec? cu sm?nt?na lichid? ?i se mai fierbe 2-3 minute. Ciupercile puse deoparte se feliaz?, se rumenesc ?n tigaie pe pu?in ulei ?i se servesc cu supa crem?.



Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/06/...

sponsored links

Keres?s