Kakaós napraforgó

2014-08-08

sponsored links

A blog indulása körüli idõben készítettem már sós változatban és azóta terveztem az ismétlést édes kiadásban. Most egy kicsit verem a fejem a falba, hogy miért halogattam eddig. Bitang jó lett! :)
Persze tölthetitek mákkal aminek itt találjátok a töltelékreceptjét, és készíthetitek zserbós ízesítéssel aminek itt találjátok a leírását.
Köszönet az eredeti receptért Limarának! :)

 
 

Tésztához:
  • 500 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 140 g tejföl vagy joghurt
  • 3 evõkanál olvasztott vaj vagy zsír
  • csipet só
  • 3 evõkanál cukor
  • kb. 180 ml víz
  • 20 g élesztõ
  • + olvasztott vaj a kakaós réteg alá

Kakaós töltelék:

  • 3 evõkanál kristálycukor
  • 3 evõkanál porcukor
  • 2 evõkanál kakaópor

  • + 1 tojás a lekenéshez
  • jégcukor a díszítéshez


 Elkészítés:
  1. A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztõt, felöntjük a meglangyosított vízzel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztõ felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
  2. Ha a tészta duplájára kelt, a sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  3. Kelesztés után átgyúrjuk, majd kettévesszük és lisztezett deszkán az egyik tésztát gáztepsi méretû kör alakra nyújtjuk, majd a sütõpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a cukor és kakaó keverékét. A tészta másik szintén ugyanakkorára nyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára.
  4. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele. Ez lesz a napraforgó közepe.
  5. Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát. Én egy steril ollóval is rásegítettem. :) Majd minden csíkot tetszés kétszer megtekerünk.
  6. Tojássárgával megkenjük a tésztafelületeket és jégcukorral megszórjuk. Kelesztés nélkül 180 fokon kb. 20 perc alatt, szép pirosra sütjük.
 Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/08/ka...

sponsored links

Keres?s